Live Chat Software by Ariaphone |
اخبار
مهر ۰۹ |
از رفع محدودیتهای اینترنتی چه خبر؟
ارسال شده توسط روشن ۰۹ مهر ۱۴۰۲ ۰۱:۵۴ بعد از ظهر
|
در حالی که پیشتر بارها برنامهنویسان کشور مخالفت خود را با تداوم محدودیتهای اینترنتی اعلام کرده و راهاندازی سرویس online۴۰۳ را اقدامی بیفایده برای بهبود دسترسیهای اینترنتی فعالان حرفهای فضای مجازی دانسته بودند، وزارت ارتباطات با ادامه بیتوجهی به خواستههای این گروه از تلاش برای پیادهسازی سازوکاری مبتنی بر هوش مصنوعی با هدف اضافه کردن خودکار و لحظهای سایتهای تحریم شده به این سرویس سخن میگوید.
این موضوع خبری بود که امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که حالا در مقام جانشینی عیسی زارعپور در امور ارتباطات وزارتخانه نیز فعالیت میکند، به تازگی اعلام کرده است.
وی این اظهارات را در پاسخ به درخواست کاربر یکی از شبکههای اجتماعی مبنی بر تغییر در سیاست اضافه کردن سایتهای جدید به مجموعه سایتهای تحریمی موجود در سامانه online۴۰۳ مطرح کرد.
این کاربر با گلایه از اینکه اکنون سایتهای زیادی در این سامانه پشتیبانی نمیشوند و مدت زمان پاسخ به درخواستهای پشتیبانی از سوی تیم توسعهدهنده نیز بسیار طولانی است، گفته بود: «مثلا سایت urbandictionary. com را من یک هفته پیش گزارش کردم، ولی هنوز پشتیبانی نمیشود.» حالا گویا وزارت ارتباطات قرار است راهکاری خلاقانه برای حل مشکل این کاربر به کار بگیرد.
اگرچه حالا جانشین وزیر ارتباطات با پاسخ فوری به درخواست این کاربر در آن شبکه اجتماعی داخلی و دادن وعده اضافه کردن راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی، سعی دارد نشان دهد که دغدغههای فعالان این حوزه برای وزارت ارتباطات مهم است؛ اما شاهد آن هستیم که مدتهاست انتقادهای گروهی دیگر از فعالان این حوزه به استراتژی در پیش گرفته شده برای توسعه اینترنت طبقاتی نادیده گرفته میشود.
از همان روزهای ابتدایی راهاندازی این سامانه در بهمن ماه سال گذشته، جمع زیادی از برنامهنویسان و توسعهدهندگان وب، انتقاد صریح خود را به راهاندازی یک سامانه برای گروه خاص و ایجاد اینترنت طبقاتی مطرح و تاکید کردند که این اقدام کاری بیفایده و به مثابه کوبیدن آب در هاون است.
طبق آنچه وزارت ارتباطات در زمان معرفی این سامانه اعلام کرد، هدف از ایجاد آن میسر ساختن استفاده از سایتهایی است که به دلیل تحریم خارجی از دسترس کاربران ایرانی خارج شدهاند. با این حال آنچه برنامهنویسان تاکید میکنند این است که عملا حالا و با محدودیتهای اینترنتی گستردهای که از سوی سیاستگذاران بر فضای مجازی کشور حاکم شده، VPN در دسترس اکثر مردم است و به لطف استفاده از آن، محدودیتی در استفاده از هیچ وبسایتی وجود ندارد. آنها معتقدند که اگر وزارت ارتباطات دغدغهای برای بهبود شرایط کار و زندگی برنامهنویسان دارد، بهتر است در مسیر کاهش محدودیتهای اینترنتی داخلی و بهبود کیفیت ارتباطی اقدامی انجام دهد.
آنطور که متخصصان شبکه اظهار میکنند، تلاشهای وزارت ارتباطات برای مسدودسازی VPNها عملا کار را به جایی رسانده که سرعت و کیفیت اینترنت در استفاده از انواع پلتفرمهای داخلی نیز بهشدت افت کرده است.
وحید فرید، از فعالان حوزه آیتی در گفتوگوی خود با «دنیای اقتصاد» میگوید: من به عنوان یک برنامهنویس، تا امروز هیچگاه از سامانههای فاوا استفاده نکرده و نخواهم کرد. وی معتقد است: کسی که راه دسترسی به اینترنت را به روی مردم بسته است، نباید در قامت منجی برای فراهم کردن دسترسی به سایتهای تحریمی وارد عمل شود. فرید تاکید میکند: طرح اظهاراتی مانند آنکه «میخواهیم برای این کار از هوش مصنوعی کمک بگیریم» نشان میدهد که این دوستان نه میدانند که قرار است چه کاری انجام دهند و نه قرار است قدم خاصی در این مسیر برداشته شود.
پیشتر شمار زیادی از برنامهنویسان این حوزه در پاسخ به اظهارات وزارتخانه مبنی بر آنکه این سامانه به همت بخش خصوصی و نخبگان کشور راهاندازی شده، تاکید کرده بودند که این سرویس به حدی ابتدایی و غیرضروری است که هر برنامهنویسی توان آماده کردن آن را دارد و عملا با وجود VPN هیچ نیازی به وجود آن نیست.
طبق اظهارات فعلان این حوزه، حتی این سرویس را میتوان کپی سرویس «شِکن» دانست که از گذشته در دسترس قرار داشت و چیزی جز یک VPN قانونی برای یک عده خاص نیست. خواسته صریح فعالان این حوزه آن است که وزارت ارتباطات به جای تلاش برای راهاندازی چنین سرویسهای سادهای، تمرکز خود را به موضوع رفع فیلترینگ گستردهای که از حدود یک سال پیش بر فضای مجازی کشور حاکم شده معطوف کند. آنها معتقدند تا زمانی که اینترنت باکیفیت در اختیار مردم نباشد، دیگر فرقی ندارد که با راهاندازی یک سرویس، برای حل مشکل دسترسی یک گروه خاص به سایتهای تحریمی اقدامی بشود یا نه و چنین پروژههایی چیزی جز اتلاف بودجههای دولتی نیست.
منبع: دنیای اقتصاد
ادامه مطلب » | |
مهر ۰۸ |
اینترنت برای جلوگیری از تقلب در امتحانات در عراق قطع شد
ارسال شده توسط روشن ۰۸ مهر ۱۴۰۲ ۱۱:۰۹ قبل از ظهر
|
این سازمان در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: اینترنت در سراسر عراق قطع شده است. در متن پیام آمده است: پارامترها نشان میدهند اینترنت در بیشتر بخشهای عراق به غیر از شمال کشور قطع شده است. این اقدام برای جلوگیری از تقلب و نشت سوالات امتحانات پایان مدارس انجام شده که به دلیل تولد پیامبر اسلام به تعویق افتاده است.
به گزارش ایتنا از مهر، البته این نخستین باری نیست که اینترنت در عراق به دلیل امتحانات و جلوگیری از نشت سوالات و تقلب قطع میشود. در آگوست سال جاری میلادی نیز اینترنت در بیشتر بخشهای این کشور قطع شد. دلیل این امر آغاز مرحله دوم امتحانات بود. مرحله اول نیز در ماه ژوئن برگزار شده است.
قطعی اینترتنت بخشهای زیادی از کشور از جمله بغداد (پایتخت عراق) را شامل شد. البته قسمت شمال عراق از این امر مستثنی بود.
ادامه مطلب » | |
مهر ۰۸ |
اپل قصد خرید بینگ مایکروسافت را داشته است
ارسال شده توسط روشن ۰۸ مهر ۱۴۰۲ ۱۰:۴۸ قبل از ظهر
|
به تازگی شرکت مایکروسافت فاش کرده که شرکت اپل قصد خرید «بینگ» را داشته است.
به گزارش ایتنا به موجب خبری که بلومبرگ منتشر کرده، دو شرکت در سال 2020 درباره فروش موتور جستوجوی بینگ مذاکراتی انجام دادهاند که البته به سرانجام نرسیده است.
به موجب این گزارش، هدف اصلی اپل ظاهرا این بوده که موتور جستوجوی بینگ را به عنوان موتور جستوجوی پیشفرض محصولات خود تعبیه کند و به این ترتیب در رقابت با گوگل، برگ برندهای داشت باشد.
به نظر کارشناسان در صورت تحقق این معامله، میتوان حدس زد که تغییر محسوسی در بازار جستوجوی اینترنتی در رقابت با گوگل به وجود میآمد.
هنوز جزئیات بیشتری از مذاکره مورد نظر و همچنین ارقام تبادل شده خبری منتشر نشده است.
در حالی که گوگل در حال حاضر بیشترین سهم بازار جستوجوی اینترنتی، یعنی بیش از 90 درصد را در دست دارد، اما شرکت مایکروسافت در سال 2009 بینگ را معرفی کرد، هر چند تاکنون نتوانسته جایگاه قابل توجهی را برای خود دست و پا کند.
گفتنی است این خبر در حالی افشا میشود که سه شرکت بزرگ مایکروسافت، گوگل و اپل در آستانه یک محاکمه تاریخی ضدانحصار قرار دارند.
اخیرا دولت فدرال آمریکا از گوگل به دلیل سوء استفاده از تسلط خود در بازار جستوجوی اینترنتی شکایت کرده است.
در همین خصوص، یکی از مدیران مایکروسافت اعتراف کرده که اپل در گفتوگوهای خود با گوگل در زمینه جستوجوی اینترنتی، بینگ مایکروسافت را تنها به عنوان یک ابزار چانهزنی و تهدید مطرح کرده، و بدین ترتیب موضوع خرید را نمیتوان چندان جدی دانست.
میخائیل پاراخین مدیر تبلیغات و خدمات وب مایکروسافت توضیح داده اپل به خوبی از بینگ به عنوان اهرم فشار بر گوگل بهره برده است.
این مدیر مایکروسافت با طنز افزوده: «چه بسا در میدان رقابت با گوگل، اپل بیشتر از مایکروسافت از بینگ درآمد کسب میکند!»
موتور جستوجوی گوگل در محصولات اپل
مطابق قراردادی که بین دو شرکت اپل و گوگل و برای اولین بار در سال 2002 امضا شد، درآمد خالص حاصل از جستوجوهای گوگل در دستگاههای اپل بین دو طرف تقسیم خواهد شد. گفته شده که آلفابت در سال 2020 بین 8 تا 12 میلیارد دلار بر مبنای این قرارداد به اپل پرداخت کرده است.
البته در زمان تمدید این قرارداد در سال 2016 بند جدیدی به نام «دفاع مشترک» به درخواست گوگل به آن افزوده شد که مطابق آن، در صورت شکایت دولت از یکی از این دو شرکت، هر دو شرکت ملزم خواهند بود در مواجهه با تحقیقات دولتی از یکدیگر دفاع کنند.
پرونده ضدانحصار علیه گوگل جدیتر میشود
به نظر میرسد که افشای خبر جدید از سوی مایکروسافت، پرونده ضدانحصار فعلی علیه گوگل در مورد تسلط بر جستوجوی را جدیتر مطرح میکند.
البته یکی از استراتژیهای اصلی آلفابت برای حفظ موقعیت برتر خود در بازار جستوجو، امضای قرارداد با شرکتهایی مانند اپل و سامسونگ است تا هم موتور جستوجوی گوگل را در دستگاههای خود نشان دهند، و هم در زمان مقتضی از آن دفاع کنند.
گفتنی است مدتی پیش شرکت سامسونگ هم با اعلام اینکه قصد دارد موتور جستوجوی خود را از گوگل به بینگ تغییر دهد، شرکت آلفابت را به وحشت انداخت، هر چند البته این تصمیم عملی نشد؛ و به نوشته وال استریت ژورنال، این اقدام، گوگل را از محروم شدن از یک شریک بزرگ در امان نگه داشت و بینگ را هم از نفوذ بیشتر در بازار جستوجو بازداشت.
تحلیلگران، شکایت ضدانحصار فعلی علیه گوگل را یکی از مهمترین چالشهای حقوقی صنعت آیتی میدانند، به صورتی که وکلای دولت به دنبال این بودند که شکایت فعلی را به عنوان لحظهای تعیین کننده برای نقش فناوری در زندگی مصرف کنندگان در نظر بگیرند.
به گفته یک کارشناس حقوقی: «نتیجه این پرونده در مورد آینده اینترنت اسـت و و اینکه آیا موتور جستوجوی گوگل هرگز با رقابت معناداری روبرو خواهد شد یا خیر.»
شکایت اولیه توسط وزارت دادگستری در سال 2020 تنظیم شد، و یک قاضی آمریکایی به نام آمیت مهتا قرار است در اوایل سال آینده در دادگاه 10 هفتهای حکم صادر کند.
ادامه مطلب » | |
مهر ۰۵ |
گوگل پادکست در پایان راه
ارسال شده توسط روشن ۰۵ مهر ۱۴۰۲ ۰۳:۰۲ بعد از ظهر
|
گوگل اعلام کرد اپلیکیشن «گوگل پادکست» را در سال ۲۰۲۴ تعطیل کرده و «یوتیوب موزیک» را به خانه جدید پادکستها تبدیل میکند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، تعطیلی «گوگل پادکست» در راستای تغییرات گسترده برای انتقال شنوندگان برخط به «یوتیوب موزیک» انجام میشود.
گوگل اوایل سال میلادی جاری اعلام کرده بود «یوتیوب موزیک»، پشتیبانی از پادکستها را در آمریکا آغاز میکند و تا پایان سال، در سطح جهانی گسترش خواهد داد.
این شرکت اخیرا اعلام کرده بود که امکان بارگزاری فیدهای آر اس اس به یوتیوب را تا پایان سال برای پادکسترها فراهم میکند.
اکنون گوگل اعلام کرده است که قصد دارد سرمایهگذاری در تجربه پادکست در «یوتیوب موزیک» را افزایش داده و این سرویس را به مقصد علاقهمندان پادکست تبدیل کند.
با این حال، تبدیل «یوتیوب موزیک» به خانه جدید پادکستها، به معنای منتقل کردن کاربران از «گوگل پادکست» است.
این شرکت خاطرنشان کرد این اقدام منعکس کننده این است که مردم به چه گوش میدهند. حدود ۲۳ درصد از کاربران هفتگی پادکست در آمریکا میگویند «یوتیوب»، سرویسی است که بیشتر از آن استفاده میکنند و تنها چهار درصد از «گوگل پادکست» استفاده میکنند.
گوگل برای کمک به کاربران برای مهاجرت به «یوتیوب موزیک»، ابزاری را برای کاربران «گوگل پادکست» عرضه خواهد کرد تا فیدهای آر اس اس پادکست را به کتابخانه «یوتیوب موزیک» اضافه کنند.
ابزارهای مهاجرت هنوز موجود نیست اما این شرکت در هفتهها و ماههای آینده روی این ابزارها کار کرده و آنها را به همه کاربران عرضه خواهد کرد.
گوگل برای افزایش قدرت رقابت «یوتیوب موزیک» با اسپاتیفای، اپل موزیک و آمازون موزیک، به تدریج کاربران را از محصولات قدیمی به این سرویس هدایت میکند. «یوتیوب موزیک» در سال ۲۰۲۰، استراتژی انتقال مشابهی را عرضه کرد تا شنوندگان موسیقی را از «گوگل پلی موزیک» پیش از تعطیلی آن در همان سال، منتقل کند.
با این حال، پادکستها، محصول دشوارتری هستند زیرا بسیاری از کاربران برای شنیدن آنها به یوتیوب مراجعه میکنند نه خود اپلیکیشن «گوگل پادکست» و «یوتیوب موزیک» تا همین اواخر، برای پشتیبانی از پادکستها، آماده نبوده است.
بر اساس گزارش وب سایت تِک کرانچ، با این اقدام گوگل، اپل تنها بازیگر بزرگی خواهد بود که هنوز موسیقی و پادکست را یکجا، یکپارچه نکرده است.
ادامه مطلب » | |
مهر ۰۳ |
کدام شهرهای جهان، پرسرعتترین اینترنت موبایل را دارند؟
ارسال شده توسط روشن ۰۳ مهر ۱۴۰۲ ۰۴:۰۰ قبل از ظهر
|
دوبی پرسرعتترین اینترنت موبایل را در جهان داراست.
به گزارش ایتنا اخیرا جدول مقایسهای سرعت اینترنت در شهرهای جهان منتشر شده است.
این جدول که البته بر سرعت اینترنت موبایل متمرکز است، شهر دوبی با سرعت حدود 260 مگابیت بر ثانیه را رکورددار این مقایسه معرفی میکند. ضمن اینکه شهر دیگر کشور امارات یعنی ابوظبی نیز رده سوم را به خود اختصاص داده است.
ادامه مطلب » | |