Live Chat Software by Ariaphone
اخبار
فروردین
۰۴
تاثیر ربات‌ها بر بهبود سلامت روانی به ظاهرشان بستگی دارد
ارسال شده توسط روشن ۰۴ فروردین ۱۴۰۲ ۰۲:۴۶ بعد از ظهر
بر اساس مطالعه‌ای ربات‌ها می‌توانند برای بهبود سلامت روانی موثر باشند، اما همه چیز به ظاهر آن‌ها بستگی دارد. به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، براساس تحقیق گروهی از دانشگاه کمبریج، مردم در مقایسه با ربات‌های شبیه انسان به ربات‌های اسباب‌بازی مانند تمایل بیشتری دارند. طبق این تحقیق، ربات‌ها می‌توانند سلامت روانی را در محل کار بهبود بخشند، اما تنها درصورتی‌که ظاهری مناسب داشته باشند. طبق مطالعه دانشگاه کمبریج، افرادی که با رباتی شبیه به اسباب‌بازی تعامل دارند -‌در مقایسه با ربات‌ شبیه انسان- ارتباط بیشتری با آن برقرار می‌کنند.   ۲۶ کارمند به مدت چهار هفته در جلسات هفتگی سلامت به سرپرستی ربات شرکت کردند. هرچند این ربات‌ها صدا، حالات چهره و متون یکسانی در این جلسات داشتند، نحوه تعامل مردم با آن‌ها و نظرشان در‌مورد میزان تاثیرگذاری‌شان متاثر از ظاهر فیزیکی آن‌ها بود. کیو‌تی (QT) ربات اول، رباتی انسان‌نما با ظاهری کودکانه و با قدی حدود ۹۰سانتی‌متر بود، درحالی‌که دومی، میستی (Misty)، روباتی ۳۶ سانتی‌متری شبیه اسباب‌بازی بود. به گفته محققان، ربات‌های اسباب‌بازی ساده‌تر به نظر می‌رسند، به این معنی که مردم ممکن است توقعات کمتری از آن‌ها داشته باشند و درنهایت بتوانند راحت‌تر با ربات صحبت و با آن ارتباط برقرار کنند. اما توقعات افرادی که با ربات انسان‌نما کار کرده بودند با واقعیت مطابقت نداشت، زیرا این ربات قادر نبود مانند انسان واقعی رفتار یا تعامل کند.   این تصورها از ربات‌ها معمولا در فرهنگ عامه ایجاد می‌شود. محققان افزودند در فیلم‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و کتاب‌ها هر کاری که در تخیل فرد می‌گنجد از ربات‌ها برمی‌آید. اما وقتی در دنیای واقعی با ربات مواجه می‌شویم، اغلب این توقعات برآورده نمی‌شود. مینیا اکسلسون، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت این تصورها از «چگونگی ظاهر یا رفتار ربات‌ها ممکن است مانع جذب ربات‌ها در زمینه‌هایی شود که می‌توانند مفید باشند.» پروفسور هاتیجه گونش، از واحد علوم و فناوری رایانه کمبریج، گفت ساخت ربات‌هایی که قادر به مکالمه طبیعی باشند «بسیار دشوار» است.
ادامه مطلب »



اسفند
۱۳
ربات اطلس بوستون داینامیکس + ویدئو
ارسال شده توسط روشن ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ ۱۰:۴۹ بعد از ظهر
علاقه مندان به دانش رباتیک، با ربات انسان نمای اطلس شرکت Boston Dynamics که در یوتیوب و در آگهی‌های تبلیغاتی، حرکات خارق‌العاده آکروباتیک انجام داده است، آشنا هستند. اما برای اینکه سیستمش شبیه انسان باشد، این شرکت به توسعه قابلیت های خود ادامه داده است، همانطور که در این ویدئو دیده می‌شود.   به گزارش ایتنا، اسکات کویندرسما، سرپرست تیم اطلس در بوستون داینامیکس، گفت: "ما فقط به این فکر نمی کنیم که چگونه ربات را به صورت پویا در محیط خود حرکت دهیم، مانند آنچه در پارکور و رقص انجام دادیم.حالا دیگر ما به این فکر می‌کنیم که چگونه ربات باید بتواند اشیاء موجود در محیط خود را درک کند و در عین حال سطح عملکرد بالایی که از ربات‌های اطلس انتظار داریم را حفظ کند. اطلس یک پلتفرم تحقیقاتی است و برخلاف بازوی روباتی Spot و Stretch Boston Dynamics برای خرید در دسترس نیست. ربات انسان نما دارای سیستم‌های هیدرولیک متحرک فشرده و باتری سفارشی است. همچنین دارای 28 مفصل، قد 1.5 متر (4.9 فوت) و وزن 89 کیلوگرم (196.2 پوند) است. به گفته سخنگوی این شرکت، اطلس می تواند با سرعت 2.5 متر بر ثانیه (5.5 مایل در ساعت) راه برود.   ویدئو
ادامه مطلب »



بهمن
۱۹
سارا؛ اولین ربات عربستان سعودی که می‌تواند به گویش محلی صحبت کند
ارسال شده توسط روشن ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ ۰۷:۰۱ قبل از ظهر
خبرگزاری دولتی عربستان سعودی روز سه‌شنبه گزارش داد که رباتی به نام «سارا» مورد استقبال بازدیدکنندگان غرفه دیجیتال در کنفرانس لیپ ۲۳ (LEAP23) ریاض قرار گرفته است. به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، ربات سارا یک مدل از پیش آموزش‌دیده است که گویش‌های مختلف موجود در عربستان سعودی را می‌شناسد، جمله‌ها را تجزیه‌وتحلیل می‌کند، محتوای آن‌ها را درک می‌کند، پاسخ مناسب را ارائه می‌دهد و آن را به صورت متن ارسال می‌کند. فناوری به کار گرفته‌شده برای «سارا» به این شکل است که یک دوربین داخلی با کمک هوش مصنوعی تشخیص می‌دهد که چه زمانی افراد در مقابل او ایستاده‌اند، سپس هنگامی که یک بازدیدکننده عبارت «سلام سارا» را به کار می‌برد، این ربات گفت‌وگو را آغاز می‌کند. یکی از ویژگی‌های کنفرانس لیپ امسال حضور ربات سارا است. دومین دوره این کنفرانس بزرگ که به فناوری‌های نوین اختصاص دارد، با حضور نمایندگان شرکت‌های معتبر در ریاض افتتاح شده است. هدف از برگزاری کنفرانس لیپ، تحکیم و تقویت موقعیت پیشرفته عربستان سعودی به‌عنوان مرکز فناوری و نوآوری در منطقه است.   رویداد سال گذشته توانست ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در زمینه فناوری را برای عربستان سعودی به ارمغان بیاورد. کنفرانس لیپ ۲۳ از روز دوشنبه شش فوریه آغاز به کار کرده و تا نهم فوریه ادامه خواهد داشت. در این رویداد علمی، بیش از ۷۲۰ شرکت از ۵۰ کشور جهان حضور خواهند داشت. شرکت‌های معتبری از جمله گوگل، نئوم، مسترکارت، اریکسون و آرامکو در این کنفرانس شرکت دارند و انتظار می‌رود بیش از ۱۰۰ هزار نفر از نمایشگاه لیپ امسال بازدید کنند. عبدالله السواحه، وزیر ارتباطات عربستان سعودی، روز دوشنبه در نخستین روز کنفرانس لیپس اعلام کرد که بیش از ۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شرکت‌هایی از جمله مایکروسافت و اوراکل در زمینه تکنولوژی‌های آینده را جذب کرده است و این شرکت‌ها در حال ایجاد «مناطق رایانش ابری» در این کشورند. به گفته او، هواوی چین نیز ۴۰۰ میلیون دلار در زیرساخت «ابری» عربستان برای خدمات‌‌دهی در این کشور سرمایه‌گذاری می‌کند و با آرامکو، غول نفتی عربستان سعودی، همکاری خواهد کرد. فاصله گرفتن از اتکا به درآمد نفتی و ایجاد تنوع در منابع درآمد اقتصادی از جمله اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ است که شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، پایه‌گذار آن است. مقام‌های سعودی از شرکت‌های بین‌المللی می‌خواهند دفاتر خود را نیز به ریاض منتقل کنند.
ادامه مطلب »



دی
۱۷
به‌زودی نخستین ربات وکیل در دادگاه حاضر می‌شود
ارسال شده توسط روشن ۱۷ دی ۱۴۰۱ ۰۴:۱۳ قبل از ظهر
برای اولین بار قرار است یک ربات وکیل به موکلش در یک دادگاه رسمی مشاوره حقوقی بدهد. به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، ماه آینده میلادی یک نرم‌افزار هوش‌ مصنوعی پیشرفته قرار است در یک جلسه رسیدگی به یک پرونده مرتبط با تخلفات رانندگی و سرعت غیرمجاز، به کاربر خود مشاوره حقوقی دهد. نام متهم و محل دادگاه هنوز اعلام نشده است. بر اساس گزارش نشریه نیوساینتیست چاپ بریتانیا، هوش‌مصنوعی روی یک گوشی هوشمند فعال می‌شود و قبل از این که به متهم مشاوره حقوقی دهد، ابتدا جلسه دادگاه را گوش می‌کند، اتهام‌های وارده را می‌شنود و بعد از تحلیل داده‌ها و مطابقت آن‌ها با قوانین و مقررات، به متهم مشاوره حقوقی می‌دهد که چگونه از خود دفاع کند و به چه ماده قانونی استناد کند. ایده طراحی و ساخت یک «ربات وکیل» در شرکت DoNotPay توسعه یافته است. این شرکت در سال ۲۰۱۵ توسط جاشوا برودر، دانشمند کامپیوتر دانشگاه استنفورد، با هدف ارائه کمک‌های حقوقی به راننده‌ها برای دفاع بهتر در دادگاه‌ها و نپرداختن جریمه‌های رانندگی راه‌اندازی شده است و هم‌اکنون در بریتانیا و آمریکا در دسترس است. شرکت DoNotPay از سال ۲۰۲۰ فعالیت‌های خود را روی توسعه هوش مصنوعی متمرکز کرد. از زمان راه‌اندازی و استفاده از این نرم‌افزار در سراسر بریتانیا و ایالات متحده، شمار زیادی از کاربران، از خدمات آن برای انجام طیف گسترده‌ای از کارهای اداری و نامه‌‌نگاری‌های رسمی، در ارتباط با شرکت‌های بیمه یا شکایت از مقام‌های محلی، یا حتی کارهای مهاجرتی مانند تقاضای ویزا و روادید گردشگری استفاه کرده‌اند.   اخیرا یک وکیل دادگستری در یک شرکت حقوقی مستقر در لندن، توانست از هوش‌مصنوعی برای تجزیه‌وتحلیل اسناد یک پرونده پیچیده استفاده کند. در این پرونده، هوش مصنوعی موفق شد چهار هفته سریع‌تر از متوسط حقوق‌دانان، ۱۰هزار برگه حقوقی را بخواند و در نهایت نتیجه‌گیری قابل قبولی ارائه دهد. در این پرونده، شرکت حقوقی لندنی ۵۰ هزار پوند صرفه‌جویی کرد. انتظار می‌رود بهره‌گیری از ربات‌ها و نرم‌افزارهای مبتنی بر هوش‌مصنوعی در سال‌های آینده با سرعت زیادی در کشورهای مختلف جهان، در حوزه‌های متفاوت اداری-حقوقی و..، فراگیر شود. هنوز خلاهای قانونی پرشماری وجود دارد و نظام‌های حقوقی-قضایی کشورها باید خود را برای مواجه با نرم‌افزارهای و ربات‌های وکیل و حقوق‌دان آماده کنند.
ادامه مطلب »



آذر
۱۴
رباتی که می‌تواند خود را همانندسازی کند
ارسال شده توسط روشن ۱۴ آذر ۱۴۰۱ ۰۱:۴۹ قبل از ظهر
مهندسان می‌گویند رباتی را اختراع کرده‌اند که می‌تواند «تقریبا هر چیزی» از جمله نسخه‌های جدیدی از خود را بسازد. این ربات خودتکثیرکننده را تیمی از موسسه فناوری ماساچوست (ام‌آی‌تی) ساخته که ادعا می‌کند این ربات می‌تواند به صورت عملی و مقرون‌به‌صرفه، هر چیزی را از یک وسیله نقلیه گرفته تا یک ساختمان را سوار و سر هم کند. به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، امیرا عبدالرحمان، دانشجوی دکترا در مرکز بیت‌ها و اتم‌های ام‌آی‌تی، می‌گوید: «این ربات می‌تواند یک سازه درست کند، یا می‌تواند ربات دیگری با همان اندازه بسازد، یا می‌تواند ربات بزرگ‌تری بسازد.» این ربات با استفاده از هوش مصنوعی قادر است از کارهای پیچیده سر در بیاورد و دسته‌ای از ربات‌های مورد نیاز برای ساختن یک ساختار را سازماندهی کند، بدون اینکه سد راه یکدیگر شوند و در کار هم اخلال ایجاد کنند. این سامانه شامل واحدهای فرعی یکسان کوچکی است که به‌عنوان «واکسل» شناخته می شوند، که اساسا معادل حجمی یک پیکسل دو بعدی‌اند. این واکسل‌ها می‌توانند به منظور ساخت و اجرا، هم نیرو و هم داده‌ها را از سایر واکسل‌ها ارسال و دریافت کنند. آرون بکر، دانشیار مهندسی برق و رایانه در دانشگاه هیوستون، که در این پژوهش مشارکت نداشت گفت: «این مقاله به بررسی یک منطقه مهم از سامانه‌های با قابلیت تنظیم مجدد می‌پردازد: چگونگی افزایش سریع نیروی کار رباتیک و بهره‌گیری از آن برای مونتاژ کارآمد مواد به یک ساختار دلخواه».  «این نخستین کاری است که دیده‌ام که از منظری کاملا جدید به مشکل می‌پردازد: استفاده از مجموعه‌ای خام و اولیه از قطعات ربات برای ساخت مجموعه‌ای از ربات‌هایی که اندازه‌های آن‌ها برای ساختن ساختار مورد نظر - و ربات‌های دیگر - به بیشترین سرعت ممکن- بهینه شده است.»
ادامه مطلب »