Live Chat Software by Ariaphone |
اخبار
آذر ۰۶ |
جدیدترین آمار از وضعیت اتصال دستگاهها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
ارسال شده توسط روشن ۰۶ آذر ۱۴۰۲ ۰۷:۴۰ بعد از ظهر
|
جواد موحد - معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات - در همایش تبیین قوانین توسعه دولت هوشمند و حکمرانی دادههای ملی درباره سیر راهاندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، اظهار کرد: بر اساس بند و تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ مقرر شد این پنجره شکل گیرد که از اردیبهشت ماه رسما اتصال دستگاهها شروع شد.
وی افزود: در حال حاضر از مرحله اتصال گذر کردهایم و موضوع اتصال جدی نداریم و بحث تکمیل خدمات را پیگیری میکنیم.
به گزارش ایتنا از ایسنا، موحد در ادامه سخنانش به تعداد دستگاههای متصل شده پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۰، ۱۰ دستگاه، در سال ۱۴۰۱، ۱۲۹ و در آذرماه سال جاری ۱۳۷ دستگاه متصل شدهاند. همچنین ۲۹ میلیون کاربر در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند داریم که احراز هویت و ثبت نام کردهاند.
معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات همچنین در ادامه به سامانههای پر مخاطب ملی استانی هم مانند درگاه پیشخوان وزارت آموزش و پرورش، پنجره واحد وزارت راه و شهر سازی کشور و سایر موارد هم اشاره کرد.
وی همچنین درباره چالشهای این حوزه هم تشریح کرد: در این زمینه چالشها و مشکلاتی را در راهاندازی مانند بحث های زیرساختی داشتیم، اما خوشبختانه در تیرماه نزدیک ۱۸ میلیون مراجعه داشتیم که برای اولین بار موفق شدیم خدمات را به مردم ارائه دهیم.
او در پایان به ارائه آماری از آخرین وضعیت اتصال دستگاهها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند پرداخت و تصریح کرد: وزارت نیرو ۸۹ درصد، وزارت کار ۸۷ درصد، آموزش و پرورش ۸۶ درصد و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۸۰ درصد خدمات خود را از طریق این پنجره به مردم ارائه میدهند.
ادامه مطلب » | |
آذر ۰۱ |
ادعای رگولاتوری: محدودیتی از داخل کشور بر روی گوگل تگ منیجر اعمال نشده است
ارسال شده توسط روشن ۰۱ آذر ۱۴۰۲ ۱۰:۴۳ قبل از ظهر
|
در پی انتشار اخباری در برخی رسانهها مبنی بر اعمال محدودیت و فیلتر سرویس گوگل تگ منیجر (GTM) در داخل کشور، امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با انتشار پستی کوتاه در شبکه اجتماعی ویراستی گفت: محدودیتی از داخل کشور بر روی google tag manager وجود ندارد.
ادامه مطلب » | |
آذر ۰۱ |
فیلترشکنها؛ ساماندهی یا جرمانگاری؟
ارسال شده توسط روشن ۰۱ آذر ۱۴۰۲ ۰۸:۱۹ قبل از ظهر
|
فیلترشکن و ویپیانها در حالی سد فیلترینگ را قابل نفوذ میکنند که در مقابل، خطر مسائل امنیتی فراگیر شدن این اپلیکیشنها، مشکلساز و کاربران برای استفاده از سایتهای فیلترشده، بدون آگاهی کافی، به دانلود و نصب اپلیکیشنهایی اقدام میکنند که بیشتر از فیلترشکن بودن، با هدف سوءاستفاده و دسترسی به اطلاعات و وارد کردن انواع بدافزار به گوشی افراد طراحی شدهاند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، بیشتر فیلترشکنها از نوع ویپیان هستند و VPN مخفف کلمه Virtual Private Network به معنای شبکه اختصاصی مجازی است و از یک پورت و پروتکل خاص استفاده میکند. عمده استفاده ویپیان در دنیا برای حفظ امنیت است؛ مثلا اگر کاربری به خارج از کشور رفته باشد و بخواهد از آنجا با حفظ امنیت، به اینترنت بانک یا سرویسی داخل ایران وارد شود، اگر به شبکه آن کشور اطمینان نداشته باشد، از ویپیان استفاده میکند.
اما علت اصلی استفاده از وی پی ان چیست؟ در این زمینه گفته شده اطلاعاتی که در ویپیان ارسال و دریافت میشود، غیرقابل شنود است. به همین دلیل که غیرقابل فیلتر شده، برای دورزدن فیلترینگ استفاده میشود البته بستن فیلترشکنها هم یک کار شدنی است و با بستن پروتکلها انجام میشود، اما این کار هم با آسیبهایی همراه است.
طی سالهای گذشته درباره استفاده از فیلترشکن و موضع دولت درباره فیلترینگ گفته شده که درست است بسیاری از فیلترشکنها خدمات ظاهری خوبی به کاربر ارائه میدهند و به همین دلیل کاربران به استفاده از آنها علاقهمندند اما بنا به گزارشهای مراکز معتبر، این نوع نرمافزارها استفاده ضدامنیتی دارند و نوعی باجافزارند که به جمعآوری اطلاعات مشترکین اقدام میکنند و فراگیری و استفاده از فیلترشکنها تبعات بسیار زیادی دارد.
درباره خطرهایی که استفاده از وی پی ان به همراه دارد، برخی تحلیلگران بر این عقیدهاند که بدافزار بودن خاصیت ویپیان نیست و این موضوع در مورد همه اپلیکیشنها صدق میکند و حتی یک اپلیکیشن ماشین حساب هم ممکن است بدافزار باشد؛ اما محدود کردن بعضی از پلتفرمها مانند تلگرام در سالهای گذشته کاربران را با این خطر مواجه کرد و باعث شده اکثرا به ویپیانها و اپلیکیشنهای ناشناس روی بیاورند، این درحالی است که این اپلیکیشنها ممکن است دسترسیهای غیرمتعارفی مثل مکان و لیست مخاطبان را بگیرند و از این اطلاعات سوءاستفاده کنند.
بررسی امنیتی و دسترسی اپلیکیشنها دو قسمت است؛ یک مورد، مدل ویپیانهایی هستند که مانند سایفون به عنوان اپلیکیشن بر روی موبایل نصب میشوند و هنگام نصب به کاربر نشان داده میشود که چه دسترسیهایی میخواهد کاربر بگیرد؛ فیلترشکن و ویپیان برای عملکردش فقط باید به اینترنت دسترسی داشته باشد و هیچ دسترسی غیر از اینترنت نباید از کاربر بگیرد و اگر بگیرد، قطعا میخواهد کار دیگری انجام دهد و در آن صورت کاربر نباید آن را نصب کند. نکته مهمی که وجود دارد این است یک سری از ویپیانها از رمزنگاری استفاده میکنند و این اطلاعات در رفت و برگشت قابل شنود نیست، اما بعضی از آنها از رمزنگاری استفاده نمیکنند و کسی که این سرور ویپیان را راه انداخته، میتواند از اطلاعات شما سوءاستفاده کند.
وقتی ویپیان کاربر وصل است و وارد یک درگاه پرداخت میشود و شماره کارت و رمز خود را وارد می کند، در واقع اسم کاربری و رمز خود را به سرور ویپیان میفرستند و سرور ویپیان، آن را به بانک میفرستد. اگر طرف مقابل بخواهد سوءاستفاده کند و ویپیان رمزنگاری نباشد، میتواند این کار را به راحتی انجام دهد؛ به همین دلیل توصیه شده حتما اگر نیاز به استفاده از ویپیان وجود دارد، زمان پرداختن و رفتن به سایتهای داخلی مثل سایت یارانه، کنکور و دانشگاه که اطلاعات حساسی دارند، ویپیان قطع شود.
بنابراین به موازات گسترش استفاده از فیلترشکن طی سالها و البته یک سال گذشته درباره فروش وی پی ان در بازار و برنامه دولت برای محدود کردن فروش آن، گفته شد استفاده از وی پی ان آسیب پذیری دستگاههای کاربران را به دنبال خواهد داشت، زیرا راه رخنه هکرها به گوشی مردم را تسهیل میکند، بنابراین توصیه کارشناسانه این بود که مردم تا جایی که میتوانند از وی پی ان استفاده نکنند.
همچنین اعلام شد که فروش فیلترشکن و کسب درآمد از آن مجاز نیست اما جرمانگاری هم نشده و تلاشهایی دارد صورت میگیرد که این مسئله علاوه بر غیرمجاز بودن، جرمانگاری هم بشود و طبیعتا نهادهای مربوطه باید آن را دنبال کنند.
بنابراین سال گذشته قوه قضائیه موظف شد با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سایر دستگاههای ذیربط، با فروشندگان فیلترشکنها و وی پی ان غیرمجاز برخورد قانونی و متخلفان را مجازات کند. بنابراین طبق این تصمیم قرار شد تولیدکنندگان، فروشندگان و توزیع کنندگان وی پی ان ها و فیلترشکنهای غیرمجاز از این پس مشمول مجازات ماده ۷۵۳ قانون مجازات اسلامی شوند و در مورد اشخاص حقوقی علاوه بر مجازات مندرج در ماده ۷۵۳، نسبت به شرکت تجاری یا موسسه متخلف، لغو امتیاز و تعطیلی نیز رقم خواهد خورد.
طبق بررسیهای انجام شده اعلام شد که ۶۴ درصد از کاربران از فیلترشکن استفاده میکنند و سهم پهنای باند ناشناس به ۲۵ درصد رسیده است همین مسئله انتقاداتی را نسبت به نظارت بر این حوزه مطرح میکند؛ به طور مثال نماینده مردم بستانآباد در مجلس شورای اسلامی معتقد بود فیلترینگ و محدودسازی اینترنت، گردش آزاد اطلاعات در جامعه را تحت تاثیر قرار داده و هزینههایی را برای کاربران و کسبوکارها تحمیل کرده است.
اما در کنار انتقادات مطرح شده، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است موضوع ساماندهی فیلترشکنها و مدیریت این موضوع نیازمند یک قانون مشخص است و میتوان بساط فیلترشکن فروشی را جمع کرد.
در همین رابطه وزیر ارتباطات به دنبال اظهارنظر یک نماینده مجلس درباره فیلترشکن از قوه قضائیه درخواست کرد که ادعای این نماینده را بررسی کنند.
وی گفت که هرکسی که چنین ادعایی را مطرح میکند، باید مستندات خود را در محکمه ارائه کند، بنابراین از قوه قضائیه و هیات نظارت بر رفتار نمایندگان درخواست کرد این ادعای این نماینده را بررسی کنند تا معلوم شود چه کسانی پشت مافیای فیلترشکن فروشی پنهان میشوند البته که کلید حل مشکل قانونگذاری دست خود مجلس است.
البته یک روز پس از این موضوع وی در جریان یک سفر در بحث برخورد با فروشندگان فیلترشکن اعلام کرد یک خط قانون برای برخورد با افراد سودجو در بحث فیلترشکن و فروشندگان آن نداریم و تا زمانی که این چنین است نباید جمع آوری این فضا را از وزارت ارتباطات انتظار داشت.
ادامه مطلب » | |
آبان ۳۰ |
مدیریت تبلیغات با افزونه جدید گوگل کروم
ارسال شده توسط روشن ۳۰ آبان ۱۴۰۲ ۰۱:۱۲ بعد از ظهر
|
افزونه جدید Ad Accelerator پیام تبلیغاتی را هنگام شناسایی بی صدا می کند؛ به زبان ساده، این افزونه به سرعت تبلیغات را نمایش میدهد و آنها را در یوتیوب بیصدا میکند و از فناوری کمی متفاوت با افزونه Fadblock استفاده میکند که به سرعت تبلیغات را در یوتیوب رد میکند یا تغییر مسیر میدهد.
گوگل در حال اتخاذ تدابیر سختگیرانه علیه استفاده از مسدود کنندههای تبلیغات در یوتیوب است. وقتی سایت مسدودکنندههای محتوا را که از کاربران میخواهد مسدودکننده آگهی را خاموش یا YouTube Premium را خریداری کنند، تشخیص میدهند، ممکن است پیامهایی را برای کاربران نمایش دهد.
در حالی که اکثر مسدودکنندههای محتوای سنتی همیشه از تکنیکهای جدید ضد مسدود کردن تبلیغات در YouTube بهبود یافتهاند، همیشه خوب است که درباره سایر تکنیکهای بالقوه برای مقابله با تبلیغات در سایت یوتیوب بدانید.
Ad Accelerator به راحتی بر روی هر مرورگر مبتنی بر Chromium نصب میشود و پس از نصب به طور خودکار تبلیغات را بی صدا میکند. همچنین برای سرعت بخشیدن به پخش آگهی عمل میکند، اما در این مرحله از تبلیغات رد نمیشود. شما تبلیغ را خواهید دید، اما زمان آن خیلی سریع خواهد بود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ادامه مطلب » | |
آبان ۲۹ |
هشدار؛ گوگل بهزودی میلیونها حساب غیرفعال جیمیل را حذف میکند!
ارسال شده توسط روشن ۲۹ آبان ۱۴۰۲ ۰۴:۵۳ قبل از ظهر
|
گوگل، با ارسال پستی در وبلاگ خود، به دارندگان حسابهای جیمیل غیرفعال هشدار داد و اعلام کرد که با هدف جلوگیری از تهدیدات امنیتی از جمله هک، از ماه دسامبر، حذف جیمیلهایی که به مدت دو سال غیر فعال بودهاند را آغاز میکند.
گوگل به تازگی برای حسابهایی که به مدت حداقل دو سال غیرفعال بودهاند، اخطاریهای مبنی بر حذف دائمی حساب ارسال کرد.
این غول جستوجوی اینترنتی قصد دارد میلیونها حساب جیمیل که به مدت دو سال غیرفعال بودهاند را حذف کند. درصورت این اقدام، دارندگان حسابهای غیرفعال، ایمیلها، اسناد، عکسها و ویدئوهای خود را به صورت دائمی از دست خواهند داد.
این پیامهای هشدار بخشی از تغییرات اخیر سیاست گوگل است که در اوایل سال جاری اعلام شد. این هشدارها چندان عجیب نیست. گوگل حدود ۶ ماه پیش اعلام کرد که حسابهایی که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار نگرفتهاند در برابر آسیب پذیریهای امنیتی آسیب پذیر هستند.
در نتیجه، این غول اینترنتی اعلام کرد اگر یک حساب گوگل حداقل به مدت دو سال استفاده نشده باشد یا کاربر وارد آن نشده باشد، ممکن است حساب و محتوای آن در سراسر گوگل ورکاسپیس (Google Workspace) که شامل جیمیل، داکس (Docs)، درایو (Drive)، میت (Meet) و تقویم است و همچنین یوتیوب و گوگل فوتو (Google Photos)، حذف شود.
این تغییر سیاست فقط برای حسابهای شخصی در گوگل اعمال میشود و شامل سازمانهایی مانند مدارس یا کسب و کارها نخواهد بود.
گوگل در سال ۲۰۲۰، اعلام کرده بود که محتوای ذخیره شده در یک حساب غیرفعال را حذف میکند اما خود حساب را حذف نمیکند. اکنون گوگل ارسال اعلانهای متعدد به نشانی ایمیل حساب و ایمیل بازیابی حسابهای غیرفعال را پیش از حذف این حسابها، آغاز کرده است.
اقدام گوگل برای حذف حسابهای غیرفعال، پیامدهای ایمنی مثبتی دارد. انتظار میرود این اقدام، از کاربران فعال گوگل در برابر تهدیدهای امنیتی مانند فیشینگ، سرقت حساب و کلاهبرداری حمایت کند. حسابهای گوگل غیرفعال در ریسک بالاتر هک شدن توسط هکرها قرار دارند.
فرایند حذف حساب کاربری، بهصورت رسمی از دسامبر آغاز میشود.
برای جلوگیری از حذف اکانت بدون استفاده گوگل خود، چه کنیم؟
برای حفظ حساب خود، تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را فعال کنید. این فرآیند میتواند با ورود به سیستم و استفاده از هر یک از سرویسهای گوگل قابل انجام است. برای مثال، از اقدامات زیر برای فعال کردن حساب کاربری خود میتوانید استفاده کنید:
• خواندن ایمیل
• استفاده از گوگل درایو
• تماشای یوتیوب با استفاده از جستجوی گوگل
• ورود به یک سرویس ثالث از طریق حساب گوگل
ادامه مطلب » | |