Live Chat Software by Ariaphone |
اخبار
اسفند ۲۳ |
اپهای از قبل نصب شده، قابل حذف میشوند
ارسال شده توسط روشن ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ ۰۲:۳۵ بعد از ظهر
|
هند تحت مقررات امنیتی جدیدی که پیشنهاد کرده است، قصد دارد سازندگان تلفن هوشمند را مجبور کند به کاربران اجازه دهند اپلیکیشنهای از پیش نصب شده در گوشیها را حذف کنند و چک بهروزرسانیهای بزرگ سیستم عامل را اجباری میکند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، مقررات جدید که جزئیات آن تاکنون منتشر نشده بود، ممکن است زمانبندی عرضه در هند را طولانی کرده و باعث شود بازیگرانی نظیر سامسونگ، شیائومی، ویوو و اپل در کسب و کار اپلیکیشنهای از پیش نصب شده، زیان کنند.
یک مقام دولتی بلندپایه به رویترز گفت: وزارت فناوری اطلاعات هند در بحبوحه نگرانیها نسبت به جاسوسی و سوءاستفاده از داده کاربران، مقررات جدید را بررسی میکند. اپلیکیشنهای از پیش نصب شده ممکن است نقطه ضعف امنیتی باشند و میخواهیم مطمئن شویم که هیچ کشور خارجی از جمله چین، از آنها سوءاستفاده نمیکند. این مسئله، مربوط به امنیت ملی میشود.
هند از زمان درگیری مرزی ۲۰۲۰ با همسایه خود، تفحص از شرکتهای چینی را افزایش داده و بیش از ۳۰۰ اپلیکیشن چینی از جمله تیک تاک را ممنوع کرده است. همچنین نظارت بر سرمایه گذاری از سوی شرکتهای چینی را تشدید کرده است.
در سطح جهانی هم کشورهای زیادی، به دلیل نگرانی از جاسوسی شرکتهای چینی از شهروندان خارجی، محدودیتهایی را برای استفاده از فناوری شرکتهای چینی نظیر هواوی و هایکویژن اعمال کردهاند اما چین همه این ادعاها را رد کرده است.
در حال حاضر، اکثر تلفنهای هوشمند با اپلیکیشنهای از پیش نصب شدهای عرضه میشوند که کاربران نمیتوانند آنها را حذف کنند. به طور مثال، گوشی شیائومی با اپلیکیشن فروشگاه "گِت اپس"، گوشی سامسونگ با اپلیکیشن "سامسونگ پی" و آیفون با مرورگر سافاری عرضه میشوند.
تحت مقررات جدید، سازندگان تلفن هوشمند باید گزینه حذف را برای اپلیکیشنهای از پیش نصب شده، اضافه کنند و مدلهای جدید گوشیها برای بررسی رعایت این قانون، چک خواهند شد.
به گفته یکی از منابع آگاه، دولت همچنین قصد دارد بهروزرسانی عمده سیستم عامل را پس از عرضه شدن به مصرف کنندگان، چک کند.
بر اساس گزارش رویترز، دولت هند تصمیم گرفته است به سازندگان تلفن هوشمند یک سال فرصت دهند تا پس از اجرایی شدن این مقررات، به آنها عمل کنند اما هنوز تاریخی مشخص نشده است.
ادامه مطلب » | |
اسفند ۲۲ |
جدیدترین پیشنمایش اندروید 14 گزینههای امنیتی بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد
ارسال شده توسط روشن ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ ۰۵:۴۱ قبل از ظهر
|
برخی اندروید را چندان قدرتمند نمیدانند، و کاملاً مشخص نیست که چرا این تصور وجود دارد – بالاخره این نرمافزار توسط گوگل توسعه داده شده است. شاید دلیل این تصور ماهیت منبع باز آن، یا وجود نواقصی در نسخههای قبلی این سیستم عامل، یا شاید حتی استفاده از دسرهای خودمانی برای نامگذاری نسخههای مختلف آن بوده باشد. علت هر چه که باشد، گوگل اخیراً توجه کیفی خود را اندروید به افزایش داده است.
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلشگیر، در حالی که ممکن است بهروزرسانیها دیگر شامل تغییرات بصری چشمگیری نباشند اما این بدان معنا نیست که در حوزه کمتر قابل رویت آن اتفاقاتی در جریان نیست. پیشنمایش توسعهدهنده برای اندروید 14 که در فوریه 2023 منتشر شد و تمرکز جدیدی بر روی دستگاههای تاشو داشت. اکنون، دومین پیشنمایش توسعهدهنده برای اندروید 14 منتشر شده است که تغییراتی را در حریم خصوصی، امنیت و عملکرد ایجاد میکند.
متأسفانه، این فقط یک پیشنمایش است که برای توسعه دهندگان در نظر گرفته شده است تا به آن خو بگیرند و اپهای خود را روی آن آزمایش کنند، و سایر کاربران باید حداقل تا انتشار نسخه بتای عمومی صبر کنند. با این حال، این بدان معنا نیست که نمیتوانیم به پیشرفتهای مهمی که ممکن است بعداً در سال 2023 و زمانی که نسخه جدید منتشر میشود نگاهی بیندازیم.
یک مدیر اعتبارنامه جدید و مجموعهای از گزینههای حفظ حریم خصوصی
پیشنمایش 2 اندروید 14 برای توسعهدهندگان، همراه با بهبود تجربه کاربری بر روی صفحهنمایش بزرگ و عملکرد کلی، با برخی بهبودها در حریم خصوصی، امنیت و کنترل کاربر همراه شده است. اندروید همیشه کنترل نسبتاً دقیقی بر روی مجوزهای هر اپ و عملکرد امنیتی ارائه داده است. گوگل با فراهمسازی قابلیت «دسترسی به عکسهای منتخب»، که به اپ مورد نظر فقط امکان دسترسی موفقت به عکسها یا عکس خاصی را میدهد، قدمی فراتر در پیشنمایش برنامهنویس اندروید 14 برداشته است.
این پیشنمایش اندروید همچنین شاهد معرفی یک مدیر اعتبارنامه (Credential Manager) است که از گذرواژهها و کلیدهای عبور سنتی پشتیبانی میکند که استاندارد جدید صنعت فراپلتفرمی برای ورود بدون نیاز به رمز عبور هستند. این مدیر اعتبارنامه قاعدتا میتواند استفاده از احراز هویت بیومتریک و ورود بدون رمز عبور را برای اپها، سایتها و سرویسهای بیشتری آسانتر و ایمنتر کند.
این پیشنمایش جدید، که در 8 مارس 2023 منتشر شد، همچنین با هدف کاهش وقفهها از طریق کنترل بهتر برنامههای پیشزمینه بر برنامهها و سرویسهایی که با آنها تعامل دارند، به آنها اجازه میدهد راهاندازی اپهای پسزمینه را محدود کنند. گذشته از پیشرفتهای امنیتی، نوتیفیکیشن ها نیز دوباره مورد توجه قرار گرفتهاند.
به این ترتیب، تا زمانی که دستگاه قفل باشد، اعلانهای مداومتر توسط کاربر قابل رد کردن خواهند بودد. در آینده، فقط اعلانهای مربوط به عملکرد مهم دستگاه غیرقابل رد کردن خواهند بود. حفظ حریم خصوصی و امکان کنترل بیشتر برای کاربر نهایی همیشه حرکتی مثبت ارزیابی شده است.
ادامه مطلب » | |
اسفند ۲۲ |
انتشار شایعاتی درباره ویندوز 12
ارسال شده توسط روشن ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ ۰۱:۴۴ قبل از ظهر
|
مایکروسافت در ابتدا ویندوز 10 را به عنوان «آخرین نسخه ویندوز» توصیف کرد و قصد داشت این سیستم عامل را به یک مدل خدماتی با به روزرسانیهای معمول، به جای ارائه نسخههای اصلی جدید، تبدیل کند. با این حال مایکروسافت پس از مدتی نسخه 11 را عرضه کرد. بین انتشار نسخههای 10 و 11 شش سال فاصله بود، و اگر قرار باشد این روند ادامه پیدا کند نسخه اصلی بعدی ویندوز تا سال 2027 عرضه نخواهد شد، اما به نظر میرسد که همه چیز در مایکروسافت در حال تغییر است.
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلشگیر، برخی منابع خبری میگویند که مایکروسافت در فکر عرضه ویندوز 12 است. یکی از اولین گزارشها از سایت آلمانی Deskmodder.de بود که میگفت مایکروسافت در مارس 2022 مشغول کار بر روی ویندوز 12 بوده است. این سایت در تایید خبر خود به منابعش در داخل مایکروسافت، اکانت امنیتی محبوب SwiftOnSecurity و اعلام فرصتهای شغلی در این شرکت «برای پشتیبانی از تیم» ارجاع داده است.
این گزارش زک باودن از وبسایت Windows Central را تایید میکند که میگوید مایکروسافت از نام رمز «Next Valley» به صورت داخلی برای نسخه بعدی ویندوز استفاده میکند. این لزوماً به این معنا نیست که مایکروسافت آن را Windows 12 می نامد، همانطور که از ویندوز 8 به ویندوز 10 پرش کرد.
الزامات سختافزاری
ویندوز 12 ممکن است جهش بزرگی در الزامات نداشته باشد، زیرا خیلی زود پس از انتشار ویندوز 11 عرضه می شود. ویندوز 11 دستکم به یک پردازنده 64 بیتی با سرعت کلاک 1 گیگاهرتز، 4 گیگابایت رم، 64 گیگابایت فضای ذخیرهسازی، صفحه نمایش بزرگتر از 9 اینچ با وضوح HD (768×1366)، اتصال به اینترنت و آداپتور گرافیکی سازگار با DirectX 12 با WDDM 2.x نیاز دارد.. همچنین به یک مادربرد با قابلیت UEFI و Secure Boot و یک TPM 2.0 (ماژول پلتفرم قابل اعتماد) نیاز داشت که بتواند نرمافزاری یا سختافزاری باشد.
این چیزی است که انتظار داریم ویندوز 12 هم به آن نیاز داشته باشد، شاید با افزایش رم سیستم به 8 گیگابایت. مایکروسافت ممکن است با گذشت زمان نیازهای دیگری را اضافه کند. برخی از پردازنده های مدرن دارای پردازنده امنیتی مایکروسافت پلوتون هستند که TPM را به CPU وارد میکند و امنیت آن را افزایش میدهد. تنها تراشههای AMD Ryzen 6000 و Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3 دارای Pluton هستند و هنوز پردازندههای اینتل روی آنها وجود ندارد. نسبتاٌ بعید است که این یک الزام در ویندوز 12 باشد، اما ممکن است یک نیاز اختیاری باشد تا روشهای TPM دیگر ضروری نباشد.
ادامه مطلب » | |
اسفند ۱۵ |
برگزاری سومین دوره مسابقات برنامه نویسی آنلاین Sharif Codejam دانشگاه شریف
ارسال شده توسط روشن ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ ۱۲:۳۷ بعد از ظهر
|
سومین دوره مسابقات برنامه نویسی آنلاین دانشگاه صنعتی شریف Sharif Codejam 3 با حضور حدود 800 نفر از نخبگان برنامه نویسی کشور به تاریخ در تاریخ 11 و 12 اسفند 1401 برگزار شد.
این دوره مسابقات توسط گروه فناوری اطلاعات شریف "Sharif ICT Group" و مرکز نوآوری فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و حمایت ویژه شرکت ايده پرداز دانش نوين آرشام( ايپام )، شرکت پیشتازان صنعت فراز ارتباط، شرکت انتقال داده های آسیاتک، شرکت اندیش طراحان و مجموعه ابرزس با حضور 800 برنامه نویس نخبه از کل کشور، طی دو مرحله در تاریخ های 11 و 12 اسفند ماه 1401 به صورت غیر حضوری و آنلاین برگزار شد.
ثبت نام در این مسابقات رایگان بود و شرکت کنندگان برای استفاده از تکنولوژی ها و زبان های برنامه نویسی هیچ محدودیتی نداشتند و در اصل مخاطب این رویداد تمامی کسانی بودند که توانایی برنامه نویسی داشتند.
محمد خوانساری معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان سخنران کلیدی در افتتاحیه مسابقات سخنرانی کرد. همچنین کارگاه آموزشی ++C توسط هادی شیبانی از مجموعه فراز ارتباط در ابتدای مسابقات اجرا شد.
سوالات مسابقه بدین صورت طراحی شدند که کمیته علمی مسابقات مدتی از برگزاری رویداد با حضور سرمایهگذاران، شرکتهای بزرگ، چهره های موفق استارتاپی و افراد سرشناس در حوزه ICT تشکیل شد و به تدوین سوالات اصلی مسابقات پرداختند. همین گروه وظیفه داوری و امتیازدهی به شرکت کنندگان را بر عهده داشت.
این مسابقات از طریق سامانه sharifict.ir برگزار شد و در مرحله اول شرکت کنندگان هشت سوال چالشی را دریافت کرده و 24 ساعت زمان برای پاسخ به این سوالات داشتند.
سامانه مسابقات در مدت برگزاری حدود 2000 بار بازدید شد و در این مرحله 11 هزار تست کیس اجرا، 8480 بار کد ارسال شد و بیش 400 پاسخ درست توسط سامانه ثبت شد.
از 800 نفر شرکت کننده 82 درصد شرکت کنندکان بین 25 تا 35 سال بودند و کلیه سوالات حداقل یکبار حل شده است.
از بین 800 نفر که در مرحله اول شرکت کردند 14 نفر به شرح زیر با دریافت بیشترین امتیاز به مرحله نهایی راه پیدا کردند:
محمدمهدی حجازی، امیر پارسا موبد، امیر پروانه، بهزاد سلیمانی، پویان علیپناهی، زهرا ممتازیان، سید محمد علی علوی، علی صفری، علی گلزار طزرجانی، علیرضا مرد علیشاهی، متین اعظمی، محمد جلالی، مهدی وکیلی نی ریزی، نیکان زمانی.
مرحله نهایی به صورت آنلاین از طریق پرسش و پاسخ با داوران مسابقه برگزار شد و در نهایت با کسب امتیاز در این مرحله افراد برتر مسابقه مشخص شدند.
لازم به ذکر است کلیه مراسم افتتاحیه، مرحله دوم و اختتامیه به صورت زنده و مستقیم از طریق کانال آپارات پخش شد.
در نهایت افراد زیر به عنوان نفرات برتر مسابقات معرفی شدند:
مقام اول به صورت مشترک
1- پویان علی پناهی کارشناسی علوم کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف
1- علی صفری کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف
1- امیر پارسا موبد، کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران
1- علی گلزار طزرجانی، کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه اردکان
1- مهدی وکیلی نی ریزی کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه شیراز
مقام های بعدی به شرح زیر می باشد:
6- محمدمهدی حجازی، کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه علمی و کاربردی
6- نیکان زمانی، کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تبریز
8- بهزاد سلیمانی، دکتری مهندسی کامپیوتر از دانشگاه کاشان
9- متین اعظمی، کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه اصفهان
9- محمد جلالی، کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه اردکان
11- امیر پروانه، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه علم و صنعت ایران
12- سید محمد علی علوی ، کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه امیر کبیر
12- علیرضا مرد علیشاهی، دیپلم ریاضی
روند برگزاری رویداد و توضیحات تکمیلی در وبسایت رسمی رویداد به آدرس codejam.sharif.ir موجود می باشد.
ادامه مطلب » | |
اسفند ۱۴ |
چند هشدار امنیتی مهم برای کاربران اندروید
ارسال شده توسط روشن ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ ۱۰:۵۰ بعد از ظهر
|
گوگل با پنج عبارت مهم به کاربران در مورد محتوای خطرناک، گولزننده و گمراهکننده به کاربرانش هشدار میدهد. این غول فناوری توضیح میدهد: «تشخیص فیشینگ و بدافزار به طور پیش فرض روشن است. وقتی روشن است، ممکن است پیامهای زیر را ببینید. اگر یکی از این پیامها را مشاهده کردید، توصیه میکنیم وارد سایت نشوید.»
اولین عبارتی که باید مراقبش باشید این است: «سایت پیش رو حاوی بدافزار است.» معنای این هشدار واضح است. یعنی اگر وارد سایت شوید، مجرم سایبری میتواند محتوای خطرناکی روی دستگاه شما نصب کند.
عبارت «سایت پیش رو گمراهکننده است» یعنی میتواند یک سایت فیشینگ باشد و شما را وادار کند اطلاعات مهمی وارد کنید و سپس اطلاعات شما را بدزدد. ممکن است عبارت «سایت مشکوک» را برای سایتی مشاهده کنید که گوگل احتمال میدهد خطرناک باشد.
هشدار خطر دیگری از سوی گوگل این است که «سایت پیش رو حاوی برنامههای مضر است.» اگر سایتی پتانسیل نصب برنامههای کلاهبردارانه روی دستگاه شما را داشته باشد، این پیام ظاهر میشود.
آخرین عبارت هشداردهنده گوگل این است که «این صفحه در تلاش است تا اسکریپتها را از منابع احراز هویتنشده بارگیری کند.» این یعنی سایتی که قصد بازدید از آن را دارید امن نیست و ممکن است هک شود.
وقتی گوگل هشدار میدهد که «با احتیاط دانلود کنید» چرا که بعضی سایتها سعی میکنند با این پیام که دستگاه شما دارای ویروس است، شما را ترغیب کنند که نرمافزارهای مضر نصب کنید و باید حواستان باشد که در دامشان نیفتید.
منبع: همشهری آنلاین
ادامه مطلب » | |