Live Chat Software by Ariaphone |
اخبار
تیر ۰۷ |
قابلیت تشخیص سن کاربران در اینستاگرام با استفاده از هوش مصنوعی
ارسال شده توسط روشن ۰۷ تیر ۱۴۰۱ ۰۱:۲۴ قبل از ظهر
|
اینستاگرام در حال آزمایش ابزار چهرهشناسی جدیدی است که سن کاربران را با استفاده از هوشمصنوعی حدس میزند و راستیآزمایی میکند.
در این فناوری که شرکت نوآفرین (startup) لندنی «یوتی» (Yoti) پدید آورده است، چهره فرد با استفاده از دوربین گوشی یا رایانه او اسکن میشود و با استفاده از یادگیری ماشینی (machine learning)، تعیین میشود که او چند ساله است.
بهکارگیری این فناوری هماکنون نیز از جانب دولت بریتانیا و نهادهای تنظیم مقررات آلمان، برای مقاصد تعیین شناسه دیجیتالی و سنجش سن افراد به منظور دسترسی دادن به محتواهای مناسب افراد بالغ بالای ۱۸ سال، تایید شده است.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، در اینستاگرام که به فیسبوک تعلق دارد، کاربر باید حداقل ۱۳ سال سن داشته باشد تا از این برنامه استفاده کند و در حال حاضر احراز سن کاربران جدید فقط به پرسیدن ساده سال تولد از خودشان محدود است.
کاربران موجود هم اگر بخواهند تاریخ تولدشان را تغییر دهند، باید با ارسال عکسی از مدرک شناسایی یا گذرنامه خود، درستی سنشان را ثابت کنند.
شرکت یوتی مدعی است که در عرض چند ثانیه میتواند سن افراد را دقیقا حدس بزند، اما طبق آزمایشهایی که ایندیپندنت با این نرمافزار انجام داده است، خطای آن به ۲۰ سال هم میرسد.
طبق گزارش جدیدی که این شرکت منتشر کرده است، «سنسنجی چهرهای یوتی خدمات سنآزمایی کارآمد و موثری است که سن فرد را با نگریستن به چهرهاش برآورد میکند.»
«نیازی به بررسی حضوری اوراق هویت یا دخالت انسان نیست... این مدل نه قادر است چیز دیگری را در مورد فرد استنباط کند، نه قادر است فرد را مشخصا شناسایی کند.»
اینستاگرام همچنین در حال ارایه ابزار ضمانت اجتماعی جدیدی برای کاربران است که امکان میدهد فرد با داشتن سه دنبالکننده متقابل دارای سن بالا ۱۸ سال، سن خود را به تایید برساند.
درست یک روز قبل از این آزمایش، مایکروسافت اعلام کرد که به دلیل ملاحظات اخلاقی، بهکارگیری عمومی فناوری چهرهشناسی خود را پایان میدهد.
فناوری چهرهشناسی این غول فناوری به نام «فیس ایپیآی» (Face API) برای حدس زدن احساسات، جنسیت، و سن افراد به کار میرفت و شرکت اوبر از آن برای راستیآزمایی انطباق راننده استفاده کننده از این برنامه با دارنده حساب او در پرونده [قراردادش با اوبر]، استفاده میکرده است.
ادامه مطلب » | |
تیر ۰۶ |
هدست واقعیت ترکیبی اپل مجهز به پردازنده ام 2 میشود
ارسال شده توسط روشن ۰۶ تیر ۱۴۰۱ ۰۱:۴۹ بعد از ظهر
|
منابع نزدیک به شرکت اپل میگویند این شرکت قصد دارد هدست واقعیت ترکیبی خود را سال آینده عرضه کند و در این صورت به رقیبی قدرتمند برای شرکتهای فعال در این عرصه مبدل خواهد شد.
به گزارش ایتنا از مهر، پیش از این گفته شده بود این هدست دارای دو پردازنده است که یکی SoCs نام دارد و از قابلیتهایی مشابه با پردازنده ام ۱ اپل برخوردار است و دیگری یک تزاشه سادهتر و کم مصرف تر است که دادهها را از طریق حسگرهای هدست دریافت میکند.
اپل قصد دارد به بازیگری مهم در عرصه تولید هدست های واقعیت ترکیبی مبدل شود و این نشان میدهد شرکت مذکور برای حضور در عرصه متاورس سرمایه گذاری جدی کرده است. گفته میشود اپل به همین منظور به دنبال تولید سیستم عاملی اختصاصی به نام ریالیتی او اس نیز هست.
ادامه مطلب » | |
تیر ۰۶ |
گوگل آنالیتیکس تعطیل میشود
ارسال شده توسط روشن ۰۶ تیر ۱۴۰۱ ۰۱:۳۱ بعد از ظهر
|
اتحادیه اروپا سالها در تعقیب گوگل برای سوءاستفاده از قدرت انحصاری در بازار موتورهای جست و جوی موبایل بود و اکنون دست روی سرویس گوگل آنالیتیکس گذاشته است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، با اقدام شمار رو به رشدی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ممنوعیت استفاده از گوگل آنالیتیکس به دلیل نقض مقررات حفاظت از دیتای عمومی، این سرویس امکان ردیابی میلیونها کاربر را از دست میدهد.
ایتالیا سومین و جدیدترین کشوری است که سرویس گوگل آنالیتیکس را ممنوع کرده است. این سرویس به مدیران وب سایتها اجازه میدهد ترافیک سایت خود را بررسی و تحلیل کنند. دولت ایتالیا با اعلام این تصمیم، تاکید کرده است مجموعهای از اطلاعات شامل آدرسهای آی پی از طریق کوکیها جمع آوری و به آمریکا منتقل میشوند و ممکن است توسط اشخاص ثالث و دولت آنجا دیده شوند که خلاف مقررات حفاظت از دیتای عمومی اتحادیه اروپا است. سازمان رقابت ایتالیا به شرکت کافینا مدیا که فراهم کننده خدمات وب در این کشور است، ۹۰ روز فرصت داده است تا حساب خود را از گوگل آنالیتیکس منتقل کند.
سیمپل آنالیتیکس که رقیب گوگل آنالیتیکس است، اعلام کرد دو کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا اقدام مشابهی انجام دادهاند. کمیسیون CNIL فرانسه در فوریه این ممنوعیت را به دلیل مشابه اعلام کرد. سازمان حفاظت از دیتای اتریش هم در ژانویه، این ممنوعیت را اعمال کرد.
درخواست تجدیدنظر و دفاع گوگل در واکنش به این مقررات، عموما رد شده است. این شرکت آمریکایی موفق نشده است ثابت کند اطلاعات کاربران اروپا پیش از انتقال به آمریکا، ناشناس سازی میشود. اگر گوگل کلیدهای رمزنگاری را در اختیار داشته باشد، رمزنگاری در این فرآیند اهمیت ندارد.
گوگل قرار است پلتفرم یونیورسال آنالیتیکس را که برای جمع آوری اطلاعات از بازدیدکنندگان وب سایتها، به شدت به کوکیها متکی است را تعطیل کند.
بر اساس گزارش وب سایت اندروید پلیس، گوگل آنالیتیکس ۴ که استفاده از کوکیها را کمتر میکند اما همچنان اطلاعات مشابه را با استفاده از روشهای دیگر جمع آوری میکند، در حال حاضر قابل دسترس است اما احتمالا مورد تایید اتحادیه اروپا قرار نمیگیرد. گوگل طی سالهای اخیر تلاش کرده است ابزارهای جدیدی را برای ردیابی وب طراحی کند که حریم خصوصی را رعایت میکنند.
ادامه مطلب » | |
تیر ۰۶ |
کدام سویههای کرونا واگیردارتر است؟
ارسال شده توسط روشن ۰۶ تیر ۱۴۰۱ ۰۹:۳۳ قبل از ظهر
|
محققان برجسته بریتانیا هشدار دادهاند که این کشور با شروع افزایش موارد ابتلا به دو سویه جدید اومیکرون، شاهد موج جدیدی از کووید-۱۹ خواهد بود.
آمارهای جدید در هفته گذشته، افزایش ۴۳ درصدی ابتلا به کووید-۱۹ را یک هفته بعد از مراسم جشن پلاتینیوم در بریتانیا نشان داد که گمان میرود دو سویه فرعی جدید مسئول این افزایش ناگهانی باشند.
علاوه بر این، حدود ۱.۴ میلیون نفر در بریتانیا در هفته منتهی به ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) به ویروس کرونا مبتلا بودند، درحالی که این رقم هفته قبل از آن حدود ۹۹۰ هزار نفر بود.
پروفسور کریستینا پاگل، در یک جلسه توجیهی که گروه مستقل مشاوره علمی برای شرایط اضطراری (سیج) (Independent Scientific Advisory Group for Emergencies-SAGE) در ماه مه (اردیبهشت) برگزار کرده بود، گفت: «اکنون موج جدیدی در حال شروع است.»
او افزود: «این ماه با موج جدیدی از ابتلا روبرو خواهیم شد. امیدواریم به بزرگی دو موج قبلی نباشد و احتمالا کمتر خواهد بود، اما نمیتوانیم روی آن حساب کنیم و درهرصورت شاهد ابتلای افراد بیشتری خواهیم بود.»
در ادامه به مسریترین سویههای کووید-۱۹ از زمان شروع همهگیری میپردازیم:
ویروس اصلی
ویروس جدید کرونا یا سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-2) برای اولین بار در ووهان چین در سال ۲۰۱۹(۱۳۹۸) ظاهر شد و کووید-۱۹ تا مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) در سراسر جهان گسترش یافت و به قرنطینههای کشوری و بسته شدن مرزها در جهانی که با یک بیماری همهگیر مواجه شده بود منجر شد.
در حال حاضر تقریبا ۱۱ سویه که تحت نظارتاند، ازجمله انواع شناخته شده آلفا و دلتا وجود دارد.
اما تنها سویه موجود نگرانکننده، از خانواده اومیکرون است. این یعنی مسریتر است، میتواند به بیماری حاد منجر شود و مستعد مقاومت بیشتر در برابر اقدامهای بهداشت عمومی است.
آلفا
نوع آلفا اولین بار در بریتانیا و در دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۱۳۹۹) باعنوان یک سویه نگرانکننده شناسایی شد که تا دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) در ۱۹۲ نقطه در کل جهان دیده شد.
سویه آلفا در مقایسه با سویه اصلی ووهان ۱۷ جهش داشت.
به گفته بیامجی (BMJ) حدود ۱.۵ برابر مسریتر از سویههای قبلی کووید است و خطر جانی آن حدود ۱.۶ برابر بیشتر است.
دلتا
سویه دلتا برای اولین بار اواخر سال ۲۰۲۰ (زمستان ۱۳۹۹) در هند شناسایی شد، سراسر جهان را در برگرفت و تصور میشود پدیدآورنده موج سوم ابتلا در بریتانیا در پاییز ۲۰۲۱ (پاییز ۱۴۰۰) باشد.
طبق دادهکاویهایی که او.ان.اس انجام داده است، در پی شیوع اومیکرون و مقایسه آن با دلتا مشخص شد که خطر جانی کووید-۱۹به میزان ۶۷ درصد کاهش یافته و بنابراین دلتا مرگبارتر است.
همچنین براساس مطالعه لنست (The Lancet) نیز سویه دلتا در قیاس با سویه آلفا ممکن است مراکز مراقبتهای بهداشتی را بیشتر تحت فشار قرار دهد، زیرا طبق گزارشها خطر بستری شدن مبتلایان به دلتا در انگلستان دو برابر آلفا است.
اومیکرون
اومیکرون در انتهای سال ۲۰۲۱ در بریتانیا گسترش یافت و برنامههای کریسمس و سال نو را بههم زد.
این سویه ابتدا در نوامبر ۲۰۲۱ در آفریقای جنوبی شناسایی شد و اکنون دارای چندین سویه فرعی است که در حال حاضر امکان ایجاد موج دیگری از ابتلا توسط دو مورد آنها، نگرانی فزایندهای به پا کرده است.
سازمان امنیت بهداشت بریتانیا (UKHSA) در اواسط ماه مه سویههای بیاِی.۴ (BA.4) و بیاِی.۵ (BA.5) اومیکرون را در رده سویههای نگرانکننده ارزیابی کرد و قبل از آن سویه بیاِی.۲ ( BA.2) که به اومیکرون پنهان هم شهرت دارد سویه غالب در بریتانیا بود.
سرایتپذیری اومیکرون از ویروس اصلی کرونا که نخستین بار در ووهان مشاهده شد و ویروس دلتا بیشتر است.
قابلیت این سویه در گریختن از دستگاه ایمنی بدن میتواند به علت آن باشد که در پروتئین تاجی این ویروس که به یاختههای بدن انسان وصل میشود بیش از ۳۰ جهش رخ داده است.
البته عفونت ناشی از این سویه در کل از سویه دلتا ملایمتر است، ولی همچنان میتواند باعث عفونت شدید و مرگ شود.
نتایج تحلیل امپریال کالج لندن در همایش ماه ژانویه SAGE عرضه شد که طبق آن خطر بستریشدن در بیمارستان بر اثر ابتلا به اومیکرون برای آنهایی که دو نوبت واکسن را تزریق کرده باشند در قیاس با دلتا در تازهترین موج شیوع آن ۳۵ تا ۶۵ درصد کمتر است.
در ضمن در هنگام اوج شیوع اومیکرون محققان امپریال کالج لندن کشف کردند که خطر ابتلای دوباره به اومیکرون ۵.۴ برابر سویه دلتا است.
لیزا ماراگاکیس، مدیر ارشد بخش جلوگیری از عفونت در بیمارستان جان هاپکینز در بالتیمور میگوید: «سویه اومیکرون عامل بزرگترین جهش ابتلا از سال ۲۰۱۹ به بعد است.»
طبق دادههای مقدماتی کای ساتو و همکارانش در دانشگاه توکیو سویههای جدید بیاِی.۴ (BA.4) و بیاِی.۵ (BA.5) همانندیهای بیشتری با انواع قبلی و خطرناکتر آلفا و دلتا دارند، زیرا برای تجدید عفونت در یاختههای ریه تکامل یافتهاند.
اومیکرون اصلی و دارای سرایتپذیری بالا، به بافتهای بالایی مجرای تنفسی حمله میکرد و شاید به همین دلیل اکثر افراد را دچار عفونت ملایمتری میکرد.
منبع: ایندیپندنت
ادامه مطلب » | |
تیر ۰۶ |
انسانها میتوانند حس ششم را بیاموزند
ارسال شده توسط روشن ۰۶ تیر ۱۴۰۱ ۰۳:۱۶ قبل از ظهر
|
یک مطالعه جدید در دانشگاه دورهام این موضوع را بررسی کرد که افراد دچار کمبینایی چگونه میتوانند از شیوهای به نام مکانیابی پژواکی (echolocation) استفاده کنند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، مکانیابی پژواکی با نام علمی «اکولوکیشن»، شیوهای است که حیوانات در طبیعت از آن استفاده میکنند. در این روش، حیواناتی که حس بسیار قوی مکانیابی از طریق صدا دارند، امواجی را در محیط منتشر میکنند و به پژواکی که از آن برمیگردد، گوش میدهند. از این انعکاس صدا برای پیدا کردن مسیر یا جستوجوی غذا و شکار در محیطهای مختلف استفاده میشود.
برخی از پستانداران مانند نهنگها، دلفینها و برخی پرندگان از جمله خفاشها بیشترین استفادهکنندگان از این امکاناند و از این طریق، از مقدار فاصله تا هدف تخمین دقیقتری به دست میآورند.
به گزارش نیویورک پست، در مطالعه دانشگاه دورهام شرکتکنندگان نابینا و بینا در سنین ۲۱ تا ۷۹ سال شرکت کردند. در این بررسی، به آنها آموزش داده شد که چگونه از صداهای محیط اطراف خود استفاده کنند. برای شرکتکنندگان در این پژوهش در مدت ۱۰ هفته، ۲۰ جلسه آموزشی دو تا سه ساعته برگزار و مکانیابی پژواکی به آنها آموزش داده شد.
این افراد یاد گرفتند که چگونه صدایی را با زبان خود ایجاد کنند و بدون دیدن مسیر، از بازتاب صدای دهانشان برای حرکت در راهروهایی با تقاطعها و مسیرهای پیچیده استفاده کنند. آنها همچنین آموزش دیدند که چگونه با استفاده از انعکاس صدای دهانشان، اندازه و جهت اشیا و سطوح در مسیر خود را شناسایی کنند.
در هفتههای پایانی این بررسی، شرکتکنندگان مهارتهای خود را در مسیرهای پرپیچوخم جدید آزمایش کردند و با اینکه در محیطهای ناآشنا قدم برمیداشتند، در مقایسه با ابتدای آموزش، با اطراف خود کمتر برخورد میکردند.
محققان با بررسی نتایج این مطالعه، تاکید کردند که میتوان به افراد آموزش داد با تحریک بخشهای بصری مغز، محیط اطراف خود را ببینند. به گفته آنها، این مهارت میتواند حتی در بزرگسالی و پیری نیز آموزش داده شود؛ چنانچه در این بررسی، افراد نابینا تا سن ۷۹ سالگی توانستند مهارت مکانیابی پژواکی را بهراحتی بیاموزند.
پژوهشگران همچنین گفتند که چنین آموزشی به تغییرات رفتاری قابلتوجهی برای همه شرکتکنندگان منجر شده است. سه ماه پس از پایان مطالعه، شرکتکنندگان نابینا تایید کردند که هنوز از روشهای مکانیابی پژواکی استفاده میکنند و این مهارت استقلال آنها را بیشتر کرده است.
ادامه مطلب » | |