Live Chat Software by Ariaphone |
اخبار
دی ۲۹ |
واتساپ چتهای خصوصی را جمعآوری نمیکند
ارسال شده توسط روشن ۲۹ دی ۱۳۹۹ ۱۲:۵۶ بعد از ظهر
|
به گفته یک کارشناس فناوری اطلاعات، اگرچه واتساپ اعلام کرده دادههایی از جمله شماره تلفن، دفترچه تلفن، نام و تصویر پروفایل کاربر را با فیسبوک به اشتراک میگذارد، اما به چتهای خصوصی و فایلهای ارسالشده در چت کاری ندارد و آنها را جمعآوری نمیکند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، این روزها موضوع به اشتراکگذاری اطلاعات واتساپ با فیسبوک مطرح شده و واکنش بسیاری از کاربران جهانی، کوچ از این پیامرسان به پیامرسانهای دیگر از جمله تلگرام و سیگنال است. البته در حالی که واتساپ پیش از این از کاربران خواسته بود تا هشتم فوریه با سیاست جدید موافقت کنند، اکنون به دلیل واکنشها و اعتراض کاربران، این مهلت را تا ۱۵ ماه مه به تعویق انداخته است.
با وجود این، این مساله که چه اطلاعاتی توسط واتساپ در اختیار فیسبوک قرار میگیرد و اینکه قرار است از این اطلاعات چه استفادهای شود، برای کاربران کمی گنگ است. سیاست حریم خصوصی بهروزرسانی شده در نظر داشت به کاربران اطلاع دهد برخی از کسبوکارها بهزودی از سرورهای فیسبوک استفاده میکنند تا پیامهایشان با مصرفکنندگان را در این سرورها ذخیره کنند. هرچند واتساپ اعلام کرده همه پیامهای شخصی مبادلهشده میان دوستان و اعضای خانواده همچنان رمزنگاریشده میمانند.
در این راستا حامد ذاکری- کارشناس فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که چه اطلاعاتی توسط واتساپ جمعآوری میشود، به ایسنا گفت: برخی از دادههایی که واتساپ جمعآوری میکند شامل شماره تلفن کاربر، دفترچه تلفن کاربر، نام پروفایل، تصویر پروفایل، پیام استاتوس از آخرین آنلاین بودن کاربر و همچنین دادههایی از ورود به اپلیکیشن است. با وجود این، واتساپ به چتهای خصوصی و فایلهای ارسالشده در چت کاری ندارد و آنها را جمعآوری نمیکند.
وی ادامه داد: البته واتساپ این اطلاعات را از قبل هم جمعآوری میکرد که تنها برای خود واتساپ مورد استفاده قرار میگرفت، حالا میخواهد این اطلاعات را با اپلیکیشنهای تحت مالکیت شرکت فیسبوک به اشتراک بگذارد. همچنین فیسبوک اطمینان خاطر داده که این تغییرات به حریم خصوصی مکالمات صدمه نمیزند و تنها به استفاده تجاری از واتساپ مربوط میشود.
این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه واتساپ در سال ۲۰۱۶ هم اعلام کرده بود که اطلاعاتش در اختیار فیسبوک قرار میگیرد، افزود: آن زمان از کاربران کسب اختیار کرده بود که به انتخاب خود دادههایشان را به اشتراک بگذارند. البته چنین اتفاقی اولین بار نیست که رخ داده و شرکتهای دیگری مثل گوگل هم اطلاعات جستوجوی شما در موتور جستجو را با یوتیوب برای تبلیغات به اشتراک میگذارند.
ذاکری درباره واکنش به این موضوع توسط کاربران در دنیا و ایران بیان کرد: اول اینکه این تغییرات برای چتهای خصوصی هیچ اثری ندارد، واتساپ نه پیامها را ذخیره میکند و نه موقعیت مکانی را که به اشتراک گذاشتیم، جمعآوری میکند، طبق اعلام شرکت واتساپ این گزینه برای سازمانهای تجاری است و به آنها برای اهداف بازاریابی کمک میکند. از طرفی با توجه به اینکه ما در ایران فقط یه مسنجر خارجی داریم که مورد استفاده عظیم قرار بگیرد و دسترسی به آن در ایران وجود داشته باشد، بعید به نظر میرسد که ایرانیها به نرمافزار دیگری کوچ کنند.
پیش از این نیز عنوان شده بود در سیستمهای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی و استفاده کلان از دیتا، از اطلاعات ردوبدلشده الگوبرداری میشود. همانطور که وقتی وارد سایتی میشوید، تبلیغات مرتبطی به شما پیشنهاد میشود، چون بر اساس رفتار شما، محتوا را کدگذاری و الگوی رفتاری ایجاد کردهاند؛ بنابراین اینکه اطلاعات پیامرسان در اختیار فیسبوک قرار گیرد، به این معنا نیست که کلمه به کلمه چت را بخوانند، بلکه به این معناست که رفتار کاربر را تحلیل میکنند و بر مبنای آن، یا اتفاقات دنیا را پیشبینی کرده یا استفاده اقتصادی و تبلیغاتی میکنند.
ادامه مطلب » | |
دی ۲۹ |
اپلیکیشن پارلر هنوز آفلاین است
ارسال شده توسط روشن ۲۹ دی ۱۳۹۹ ۱۱:۱۶ قبل از ظهر
|
به نظر میرسد وب سایت پارلر، شبکه اجتماعی محبوب طرفداران ترامپ آنلاین شده و مدیر ارشد اجرایی آن پستی در وب سایت منتشر کرده، اما اپ آن هنوز فعال نیست.
به گزارش ایتنا از مهر، مدیر ارشد اجرایی شبکه اجتماعی پارلر یک پیام کوتاه روی وب سایت این شرکت منتشر کرد. اما اپلیکیشن آن همچنان آفلاین است.
مدیر ارشد پارلر در پیام روی وب سایت نوشت: «سلام به دنیا. این برنامه کار میکند؟». زیر این پست یادداشتی از شرکت مبنی بر آن منتشر شده بود که پس از حل چالشها این پلتفرم دوباره احیا میشود.
این در حالی است که پارلر میان طرفداران دونالد ترامپ و حزب راست آمریکا محبوبیت زیادی دارد اما به دلیل آنچه نقش در برنامه ریزی برای حمله به کنگره عنوان شده بود، اپل و گوگل اپ آن را حذف کردند و آمازون نیز از ارائه سرویس وب برای آن خودداری کرد.
کاربران طرفدار حزب محافظه کار آمریکا علاوه بر پارلر در اپ های دیگر مانند تلگرام و وب سایت Gab نیز تجمع کردهاند که دلیل آن قوانین پلتفرمهایی مانند توئیتر و فیس بوک درباره کامنت های سیاسی است. این قوانین شبکههای اجتماعی مذکور پس از حمله به کنگره در ۶ ژانویه به صور سختگیرانهتری اعمال میشود.
ادامه مطلب » | |
دی ۲۷ |
کاربران ایرانی چقدر باید نگران قوانین جدید واتساپ باشند؟
ارسال شده توسط روشن ۲۷ دی ۱۳۹۹ ۱۱:۲۶ قبل از ظهر
|
یک دیتا ساینتیست میگوید: «این روزها این پرسش به وجود آمده است که آیا دیتای ما مثل دیتای نوشتاری یا شماره کارتهای اعتباری به فروش میرود یا خیر باید عرض کنم که نه چنین چیزی نیست اما اطلاعات ما شامل ایمیل و شماره تلفن و غیره به فروش میرود.»
به گزارش ایتنا از ایسنا، «علی نعمتی»، کارشناسی ارشد دیتا ساینس و ماشین لرنینگ (یادگیری ماشین) از دانشگاه واشنگتن میگوید: «اولین مسئلهای که پیرامون واتساپ باید بدانیم این است که واتساپ یک نرم افزار ارتباطی است که پیامها را از یک طرف می گیرد و به یک طرف دیگر میفرستد و برعکس. این پیامها که شامل صدا، تصویر و متن نوشتاری است از کاربری مثلا در بوشهر گرفته و برای کاربری در شیراز ارسال میشود و وقتی که آن دریافتکننده پیام ها را دریافت میکند کلیه محتوای پیام ها از روی سِرور پاک میشود. این اصل کار و در واقع پایه و بنیان یک نرمافزار ارتباطی به نام واتساپ است.»
وی ادامه داد: «واتساپ سال ۲۰۰۹ توسط دو کارمند سابق یاهو به نامهای برایان آکتون و جان کوهن زمانی که از یاهو خارج شدند ساخته شد و در سال ۲۰۱۴ نیز این نرم افزار به مارک زوکربرگ و کمپانی فیسبوک به قیمت ۱۹میلیارد دلار فروخته میشود.»
این پژوهشگر دیتا ساینس درباره این موضوع که آیا واتساپ پیام های کاربران را در سِرور خود نگه می دارد میگوید: «با توجه به پالیسی (قراداد امنیت اطلاعات) که واتساپ در اپلیکیشن خود تعریف کرده است و همینطور به این دلیل که برای قرار دادن چیزی قریب به یک میلیارد پیام در طول روز (تحقیق در سال ۲۰۱۱) و با داشتن ۲ میلیارد کاربر فعال (تحقیقی در سال ۲۰۱۷) به سرورهای غول پیکری نیاز است. به همین دلیل واتساپ دیتا را از کاربر اول گرفته و رمزنگاری شده به کاربر دوم منتقل میکند اما محتوا را در سرور خود نگه نمی دارد.»
وی افزود: «پس این تصور که منتقل شدن یا متصل شدن اطلاعات کاربران واتساپ به فیسبوک این امکان را به این شرکت برای خواندن اطلاعات آنها میدهد تصور درستی نیست. در واقع زیرساخت چنین کاری در شرکت واتساپ وجود ندارد.»
«نعمتی» درباره اقدام جدید واتساپ درباره اشتراکگذاری اطلاعات با فیسبوک میگوید: «پدیده جدیدی که در دنیای دیتا به وجود آمده بحث «ماشین لِرنینگ» ها هستند. یا به فارسی «یادگیری ماشین» که بر پایه هوش مصنوعی بوده و در حال حاضر موضوع داغ دنیای فناوریهای نو در این حوزه است.»
این متخصص علم دادهها ادامه می دهد: «هر جا که دیتا باشد در نتیجه احتمال حضور ماشین لرنینگ و بحث یادگیری ماشین توسط هوش مصنوعی بالاست. حالا در شرایط جدیدی که به وجود آمده شاید بعضی کاربران تصور کنند فیسبوک قصد دارد اطلاعات ما از جمله عکسها و فایلهای صوتی و... را مشاهده کند، ما باید بدانیم که از قبل چنین اجازهای را به آنها داده ایم. برای مثال درست است که پیام های ما در سرور شرکت حذف می شود اما پروفایل ما همچنان وجود دارد و با استفاده از همین پروفایلها میشود چیزهایی مثل سن یا حتی بیماریها را تشخیص داد.»
این پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی تصریح کرد: «این روزها این پرسش به وجود آمده است که آیا دیتای ما مثل دیتای نوشتاری یا شماره کارت های اعتباری به فروش میرود یا خیر باید عرض کنم که نه چنین چیزی نیست اما اطلاعات ما شامل ایمیل و شماره تلفن و غیره به فروش می رود.»
وی در پاسخ به این پرسش که این اطلاعات چه چیزهایی را شامل می شود گفت: «مجموعهای از اطلاعاتی چون سن، جنسیت، تاریخ تولد، عکس شما و یک سری اطلاعات که آیدی یا پروفایل شما را تشکیل می دهند؛ این ها را می توانند به ماشین لرنینگها بدهند و یا مثلا کمپانی فیسبوک با فروش این اطلاعات می تواند کسب درآمد کند.»
نعمتی اضافه کرد: «خریداران اطلاعات شما از این اطلاعات مثلا برای فروش اجناس خود استفاده میکنند. فرض کنیم شما یک خانم بین ۲۵تا ۳۰سال هستید، وقتی که شما در فیسبوک جستجویی می کنید با توجه به اطلاعاتی که فیسبوک از شما دارد، پیشنهاداتی چه در جستجوها چه در بحث تبلیغات به شما می دهد که به شرایط شما نزدیک است.»
این محقق می افزاید: «تا هشتم فوریه پذیرش این مقررات به صورت کاملا اختیاری است اما پس از آن اجباری می شود و اگر شما آن را نپذیرید، سرویس را از دست میدهید. در واقع به دلیل قوانین موجود می خواهد از شما اجازه بگیرد اما از قبل تصمیمش را گرفته است که فیسبوک به عنوان کمپانی مادر هم، اطلاعات شما را از طریق واتساپ داشته باشد.»
«علی نعمتی» درباره اپلیکیشنهای جایگزین واتساپ میگوید: «سرویس های زیادی برای جایگزینی واتساپ وجود دارد. مثلا این روزها اسم نرم افزار سیگنال بر سر زبان هاست؛ اما نرم افزارها نیاز به کسب درآمد دارند و شما هیچ اپلیکیشنی پیدا نمی کنید که به صورت صد درصد رایگان باشد و خیلی هم امن باشد و اطلاعات شما را نفروشد. عملا این موضوع از نقطه نظر تجاری منطقی نیست، چون کمپانیها به دنبال سود هستند و از این طریق سرپا می مانند و به فعالیت خود ادامه می دهند. با این وجود سیگنال ادعا میکند غیرانتفاعی است به این معنی که دنبال سوددهی و فروش اطلاعات نیست.»
وی ادامه داد: «سیگنال که به عنوان جایگزین واتساپ معرفی می شود کارایی در حد واتساپ دارد که البته معمولا چنین جایگزینیهایی به سیاستهای داخلی و تجاری کشورها و استقبال کاربران بستگی دارد.»
«نعمتی» که در حال تحصیل در مقطع دکترا با گرایش تاثیر ماشین لرنینگ ها در بیماریهای واگیردار در دانشگاه علوم پزشکی ویسکانسین است درباره این نکته که شرکتهایی مثل فیسبوک با اطلاعات ما چه کارهایی می توانند کنند به ایسنا توضیح داد: «اگر به طور کلی شما مایل به انتشار یا درز اطلاعات خود در اینترنت و در نتیجه فروش و استفاده از آنها نیستید، بهتر است که اولا تعداد اپلیکیشنهای مشابه را کاهش داده و سعی کنید صرفا با یک اپلیکیشن کار کنید و دوم اینکه عکس و محتوایی که فکر میکنید برای شما دردسر ساز خواهد شد را با این اپلیکیشن ها ارسال نکنید.»
این پژوهشگر هوش مصنوعی افزود: «پس در صورتی که مایل هستیم اطلاعات ما به هیچ وجه درز پیدا نکند نباید از این اپلیکیشنها استفاده کنیم که البته این هم در دنیای کنونی امکانپذیر نیست. اما میتوان با عدم دسترسی برنامه ها به صدا و تصویر و مکان یابی و… میزان این اطلاعات را کاهش داد.»
وی تاکید کرد: «نظر شخصی من این است که با توجه به ساختار امنیتی این اپلیکیشنها به هیچ وجه عکس و فیلم خود را با این نرم افزارها ارسال نکنید چرا که در اموری مثل تشخیص چهره یا مقاصد دیگری استفاده میشود. حتی همین گوشی هایی که در دست من و شماست دائما در حال شنود صدای ماست و بارها اتفاق افتاده که ما با اطرافیان خود درمورد موضوعی صحبت می کنیم و مدتی بعد در اینستاگرام به پستهایی با همین مضمون برمیخوریم.»
مقایسه حجم و نوع دادههایی که توسط برنامههای مختلف جمع آوری میشود
«نعمتی» درباره اینکه کاربران ایرانی نگرانی از بابت درز و فروش اطلاعات خود داشته باشند یا خیر اظهار کرد: «باید گفت که به دلیل تحریمها و اینکه شرکتهای ارایه دهنده در ایران مستقر نیستند، معمولا اطلاعات ایرانی ها برای فروش قرار داده نمی شود اما قطعا با توجه به توسعه ماشین لرنینگ در آینده شاهد این موضوع خواهیم بود.»
وی افزود: «فرض بگیرید شرکت اپل با توجه به اطلاعات من که می داند بین ۲۵ تا ۴۰ ساله هستم یک سری تبلیغات را به نمایش می گذارد. واضح است که این تبلیغات یا برای ایرانیها نمایش داده نمیشود یا به دلیل تحریم ها کارایی خاصی برای طرفین نخواهد داشت، پس با این شرایط می بینیم که تاثیری بر دنیای ایرانیها نخواهد داشت. به هرحال باید در نظر گرفت اطلاعات ذکر شده همچنان در حال ذخیره شدن هستند و در زمان مناسب مورد استفاده قرار میگیرند.»
این کارشناس ادامه داد: «دلیل دوم اینکه به دلیل تایپ فارسی توسط کاربران ایرانی، و اینکه ماشین لرنینگها خیلی در بخش فارسی توسعه داده نشدهاند. البته این موضوع صرفا برای متون نوشتاری است ولی فیلم و عکس را به راحتی می توان دید و تحلیل کرد.»
پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی بیان کرد: «با تمام این شرایط ایرانیها در معرض خطر کمتری از بابت افشای اطلاعات خود هستند گرچه که این امر مقطعی است. در نتیجه با توجه به همه این موضوعات کاربران لزوما بایست قرارداد امنیتی هر نرم افزاری که استفاده می کنند را قبل از تایید مطالعه کنند و بهطور کلی سواد آی.تی خود را ارتقا دهند.»
ادامه مطلب » | |
دی ۲۷ |
اجرای قوانین جنجالی واتساپ به تاخیر افتاد
ارسال شده توسط روشن ۲۷ دی ۱۳۹۹ ۱۰:۰۸ قبل از ظهر
|
در واکنش به خروج عظیم کاربران از واتس اپ به دلیل تغییرات قوانین، این پلتفرم اعلام کرد مهلت تایید نوتیفیکیشن را تا ۱۵ می (۲۵ اردیبهشت) افزایش داده و بیانیه ای جدید منتشر کرد.
به گزارش ایتنا از مهر، فیسبوک برنامه جنجالی خود برای اشتراک گذاری اطلاعات کاربران واتساپ با کسب و کارهای دیگر این شرکت از جمله اینستاگرام و مسنجر را به تأخیر انداخت.
این شبکه اجتماعی چندی قبل با نوتیفیکیشنی به کاربرانش اعلام کرد اطلاعات شخصی آنان از جمله شماره موبایلشان را با فیس بوک به اشتراک میگذارد و به کاربران تا ۸ فوریه مهلت داد با این قوانین موافقت کنند. در غیر این صورت آنها مجبور به حذف اپ بودند. این اقدام واتس اپ به مهاجرت عظیم کاربران از آن منجر شد.
اما روز گذشته واتس اپ اعلام کرد مهلت تعیین شده برای تغییرات قوانین این پیام رسان از ۸ فوریه به ۱۵ می (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰) تغییر داده تا فرصت بیشتری برای از بین بردن اخبار جعلی و سردرگمی ناشی از شایعات آنلاین داشته باشد.
گروههای حامی حفظ حریم شخصی کاربران این اقدام واتساپ را نقد کردهاند و معتقدند پیامها میان کاربران واتس اپ و شرکتها را در فیس بوک ذخیره میشوند و از آن برای تبلیغات در شبکههای اجتماعی دیگرش استفاده میشود. پیامهای بین کاربران همچنین خصوصی باقی میماند.
واتس اپ تعهد کرده در اروپا و انگلیس فقط کاربران تجاری شاهد تغییرات خواهند بود و بقیه کاربران حتی با تأیید نوتیفیکیشن تغییری در فرایند فراوری اطلاعات آنها به وجود نمیآید. اما قانونگذاران ایتالیایی اعلام کردهاند هنوز مشخص نیست اطلاعات کاربران اروپایی واتس اپ برای چه مواردی استفاده میشود.
در بیانیه واتس اپ آمده است: «ما شاهد سردرگمی بسیاری از افراد درباره آپدیت اخیر خود بودیم. ما همیشه از چت های شخصی با فناوری رمزگذاری انتها به انتها محافظت میکنیم و فیس بوک یا واتس اپ نمیتوانند آنها را رصد کنند. ما تماسها یا پیامها را رصد نمیکنیم و اطلاعات تماس را با فیس بوک به اشتراک نمیگذاریم. در این آپدیتها هیچیک از این موارد تغییر نمیکند و در عوض آپدیتها شامل گزینههای جدید برای ارسال پیام به یک کسب وکار در واتس اپ است… حساب کاربری هیچکس تا ۸ فوریه تعلیق یا حذف نمیشود.»
ادامه مطلب » | |
دی ۲۶ |
تاثیر منفی ممنوعیت فعالیت ترامپ بر ارزش توییتر و فیسبوک
ارسال شده توسط روشن ۲۶ دی ۱۳۹۹ ۱۰:۴۷ بعد از ظهر
|
پس از آنکه فیسبوک و توئیتر ترامپ را در پلتفرمهای خود ممنوع کردند، در کل ارزش بازاری دو شرکت ۵۱.۲ میلیارد دلار کاهش یافت.
به گزارش ایتنا از مهر، در کل ارزش بازاری فیسبوک و توئیتر دو شبکه بزرگ اجتماعی که حساب کاربری دونالد ترامپ را به دلیل تشویق به شورش و حمله به کنگره آمریکا مسدود کردهاند، طی ۲ روز ۵۱.۲ میلیارد دلار کاهش یافته است.
شرکتهای مختلف این صنعت نسبت به نقش دونالد ترامپ در شورشها واکنش نشان داده و کمکهای سیاسی خود را متوقف کردهاند. در این میان فیسبوک و توئیتر واکنش شدیدتری نشان دادند. توئیتر حساب کاربری ترامپ را برای همیشه تعلیق کرد و مدت مسدودیت حساب وی در فیس بوک نیز نامشخص است.
هر دو شرکت نیز احتمال افزایش خشونتها را دلیل اقدام خود ذکر کردهاند. اما روز دوشنبه ارزش بازاری فیسبوک ۴ درصد و روز سه شنبه ۲.۲ درصد دیگر کاهش یافت.
در پایان روز سه شنبه ارزش بازاری فیسبوک ۴۷.۶ میلیارد دلار کمتر از جمعه هفته قبل بود.
ارزش بازاری توئیتر نیز روز دوشنبه ۶.۴ درصد و روز سه شنبه ۲.۴ دیگر کمتر شد. در کل ارزش بازاری توئیتر ۳.۵ میلیارد دلار کاهش یافت.
ادامه مطلب » | |