Live Chat Software by Ariaphone |
اخبار
اردیبهشت ۳۱ |
آموزش: چگونه حریم خصوصی را در گوشیهای اندروید افزایش دهیم؟
ارسال شده توسط روشن ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۰۹:۴۶ قبل از ظهر
|
مرورگر شما هر بار که در وب میگردید، دادهها را جمعآوری و ذخیره میکند. این اطلاعات کوکیها و حافظه پنهان شما را تشکیل میدهند و به تلفن کمک میکنند تا سریعاً به حسابها وارد شود. اما این دادهها فضای گوشی شما را اشغال میکنند. حذف اطلاعات مذکور برای اینکه مرورگر وب خود را در حالت ایده آل قرار دهید، ضرری ندارد.
در اندروید، بسته به نوع گوشی و برنامه مرورگر وب که استفاده میکنید، حذف کوکیها متفاوت است، بنابراین در زیر به نحوه پاک کردن آن در چند جستوجوگر اینترنتی میپردازیم.
گوگل کروم
اگر از مرورگر گوگل کروم استفاده میکنید، میتوانید روی سه نقطه در بالا سمت راست صفحه ضربه زده سپس گزینه More را انتخاب کنید پس از آن روی کلمه Delete کلیک کرده و کوکیهای خود را از نسخه اندروید Google Chrome حذف کنید، سپس روی History وClear browsing data ضربه بزنید. همچنین میتوانید از منوی تنظیمات Chrome، روی Privacy and Security سپس Clear browsing data ضربه بزنید.
کروم، همچنین تنظیمات اولیه و پیشرفته برای پاک کردن سابقه مرور، کوکیها، دادههای سایت، تصاویر و فایلهای ذخیره شده در حافظه پنهان را ارائه میدهد. همچنین با استفاده از منوی محدوده زمانی میتوانید کل تاریخچه که مربوط به چهار هفته گذشته است، را حذف کنید.
مرورگر اینترنت سامسونگ
برای پاک کردن در برنامه مرورگر اینترنت سامسونگ، ابتدا روی دکمه Options در گوشه سمت راست پایین که با سه خط افقی نشان داده شده، ضربه بزنید. سپس بر روی گزینه تنظیمات و Personal Data ضربه بزنید. در ادامه گزینه Delete browsing data را انتخاب کرده تا منویی از گزینههای قابل حذف را دریافت کنید. در این مرحله میتوانید تاریخچه مرور، کوکیها و دادههای سایت، تصاویر و فایلهای ذخیرهشده، گذرواژهها و فرمهای تکمیل خودکار را پاک کنید. پس از ضربه زدن روی Delete data، پیامی دریافت خواهید کرد که از شما میخواهد قبل از حذف، انتخابهای خود را تأیید کنید.
با این حال، اگر میخواهید از منوی تنظیمات گوشی خود به گزینههای مشابه دسترسی پیدا کنید، برنامه تنظیمات را باز کرده و روی Apps ضربه بزنید، سپس به پایین بروید و روی Samsung Internet و سپس Storage ضربه بزنید.
در پایین فضای ذخیرهسازی، گزینههای جداگانهای برای پاک کردن حافظه پنهان و پاک کردن دادهها دریافت میکنید. با زدن Clear cache بلافاصله حافظه پنهان حذف میشود، اما Clear data یک اعلان ظاهر میشود که به شما هشدار میدهد که تمام دادههای برنامه، از جمله فایلها، تنظیمات، حسابها و پایگاههای داده برای همیشه حذف خواهند شد.
موزیلا فایرفاکس
همانند Google Chrome، میتوانید کوکیها و حافظه پنهان را از داخل برنامه اندروید Mozilla Firefox پاک کنید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ادامه مطلب » | |
اردیبهشت ۲۹ |
اپلیکیشن جدید بریتانیا برای کمک به شناسایی جاسوسان آنلاین
ارسال شده توسط روشن ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۰۲:۰۰ قبل از ظهر
|
سازمان اطلاعات امنیت داخلی بریتانیا (اِمآی5) میگوید ۱۰ هزار شهروند بریتانیایی از طریق پروفایلهای جعلی در رسانههای اجتماعی مانند لینکدین و فیسبوک هدف قرار گرفتهاند.
به گفته این سازمان جاسوسان به دنبال جلب و فریب افراد برای گرفتن اطلاعات حساس هستند.
اپلیکیشن "اول بسنج بعد پیوند بگیر" (Think Before You Link) به مردم کمک میکند تا موارد مشکوک را بین کسانی که با آنها ارتباط برقرار میکنند، تشخیص دهند.
این که جاسوسان به افرادی که به اطلاعات حساس دسترسی دارند نزدیک میشوند، مسئله جدیدی نیست، اما دنیای آنلاین این امکان را فراهم کرده است که این اتفاق در مقیاس بزرگ و از راه دور صورت بگیرد.
جاسوسان دیگر نیازی ندارند در یک کنفرانس یا هنگام صرف قهوه به افراد نزدیک شوند و سر صحبت را باز کنند. آنها حالا میتوانند از طریق یک پروفایل جعلی آنلاین برای جذب افراد وارد مکالمه شوند.
جاسوسان در ابتدا ممکن است فقط درخواست اطلاعاتی را بکنند که حساسیت کمتری دارند، ولی بعدتر که افراد احساس نزدیکی و آشنایی کردند، سراغ اطلاعات حساس میروند.
دولت بریتانیا مجموعهای از پژوهشهای موردی را منتشر کرده که نشان میدهد جاسوسانی که به دنبال اطلاعات حساس هستند، چگونه به افراد نزدیک شدهاند.
یکی از این موارد، یک کارمند سابق دولت با جواز صلاحیت امنیتی بود که نامش فاش نشده است. با او به صورت آنلاین از طریق یک سایت شبکهسازی و ارتباط گیری حرفهای تماس گرفته شد و بعد از آن او برای شرکت در جلسات این شبکه به یک کشور خارجی سفر کرد.
طی دورهای شش ماهه، یک "سیستم ارتباطی مخفی" در اختیار افراد این شبکه قرار گرفت و از آنها خواسته شد تا اطلاعات حساس دولتی را ارائه کنند.
این مورد به عنوان یک نمونه از تهدید فزاینده ارتباط گیری آنلاین توسط جاسوسان خارجی مطرح میشود.
در مثالی دیگر، فردی که تظاهر میکرد در یک اندیشکده کار میکند، با یک کارمند دولتی تماس گرفت که صلاحیت امنیتی او تایید شده بود.
کارمند دولت با وجود تردیدها، این پروفایل را واقعی فرض کرد، چون به نظر میرسید که هر دو یک فرد مشترک را میشناسند. بعدتر این ارتباط منجر به یک سری پیامها و پیشنهاد یک مشاوره تجاری شد.
مقامات بریتانیا میگویند که شمار این تماسها به طور چشمگیری افزایش یافته است؛ سازمان MI5 میگوید ۱۰ هزار مورد را در سال گذشته در سراسر کشور شناسایی کرده است.
کن مککالوم، مدیرکل اMI5 گفته است "جاسوسان خارجی فعالانه برای ایجاد ارتباط با کسانی تلاش میکنند که در دولت، در تجارت فناوری پیشرفته و در دانشگاهها مشغول به کار هستند".
اپلیکیشن "اول بسنج بعد پیوند بگیر" از کسانی حمایت میکند که احتمالا هدف این نوع ارتباط گیری هستند. این اپلیکیشن به آنها کمک میکند تا بتوانند پیش از قبول یک تماس ناشناس آنلاین، بررسیهایی را به صورت دیجیتالی انجام دهند.
اگرچه نام کشوری به طور مستقیم ذکر نشده، اما اغلب چین به عنوان عاملی مطرح میشود که پشت بسیاری از این فعالیتها قرار دارد.
هدف اصلی این اپلیکیشن کمک به مقامات دولتی و کسانی است که در صنایع حساس هستند، اما همه افراد در بریتانیا میتوانند آن را به صورت رایگان دانلود کنند.
تملق و چاپلوسی برای فریب
این اپلیکیشن که با کمک دانشمندان علوم رفتاری طراحی شده است، از کاربران میخواهد با طرح یک مجموعه سوال برای خود، جعلی یا واقعی بودن هویت فردی را که با آنها تماس گرفته ارزیابی کنند.
از جمله نکاتی که میتواند توجه کاربران را جلب کند این است که حواسشان به تملق و چاپلوسی باشد و همین طور پیشنهادهایی که بسیار جذاب و دور از واقعیت به نظر میرسد.
در سایت این اپلیکیشن آمده است که کاربران در صورت شناسایی هر مورد حتی میتوانند "جایزه و گواهینامه دریافت کنند و با تیم امنیتی خود به اشتراک بگذارند".
این اپلیکیشن همچنین دارای یک جستجوگر تصاویر در جهت معکوس است تا تصاویری که ممکن است از سایتهای دیگر برداشته شدهاند را شناسایی کند، چرا که این اغلب یک علامت اصلی از هویتهای جعلی است.
این اپلیکیشن پاسخهای کاربران به سوالات را تجزیه و تحلیل میکند و سپس میگوید که آیا پروفایل فرد ارتباط گیر پرخطر، با خطر متوسط، یا کمخطر است.
اگر نتیجه ارزیابی در مورد میزان خطر متوسط یا بالا باشد، به کاربر توصیه میشود که آن را گزارش کند.
این اپلیکیشن به دادهها و اطلاعات جاسوسان دسترسی ندارد و نمیتواند پاسخ قطعی و صریحی هم ارائه دهد، بلکه برای برجسته کردن خطرات طراحی شده است.
همچنین بعید است که این اپلیکیشن در مقابل کارکشتهترین جاسوسان، که عمدتا هم از هویتهای واقعی به جای جعلی استفاده میکنند، کارا و موثر باشد.
در آینده هم احتمالا توانایی شناسایی جاسوسهای جعلی بسیار سختتر شود، چرا که دولتها از هوش مصنوعی و اپلیکیشنهای "جعل عمیق" (دیپ فیک) برای ایجاد هویتها استفاده خواهند کرد.
این اپلیکیشن، جدیدترین اقدام "مرکز حفاظت از زیرساختهای ملی" بریتانیا (سیپیاِنای) در کمپین "اول بسنج بعد پیوند بگیر" است.
استیو بارکلی، وزیر ارشد امنیت سایبری بریتانیا، میگوید که پروفایلهای جعلی در "مقیاس صنعتی" ایجاد میشوند: "بنابراین بسیار مهم است که ما تمام تلاش خود را برای حفاظت از خود و اطلاعات خود بکار گیریم، و اطمینان حاصل کنیم کسانی که به صورت آنلاین با آنها ارتباط برقرار میکنیم، هویتشان همان است که ادعا میکنند. این اپلیکیشن جدید ابزار مهمی در راستای این تلاش خواهد بود". (منبع: بیبیسی)
ادامه مطلب » | |
اردیبهشت ۲۸ |
تلاش مایکروسافت برای از بین بردن همیشگی حملات باجافزاری
ارسال شده توسط روشن ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۰۷:۳۹ قبل از ظهر
|
مایکروسافت برای کمک به سازمانها در راستای مبارزه با حملات باج افزارها خط جدیدی از راه حلهای امنیتی مدیریت شده را راه اندازی میکند که میتواند سرویسهای انسان محور را با فناوری تکنولوژی آموزش دیده توسط متخصصان ترکیب کند.
به گزارش ایتنا و به نقل از techradar، سال گذشته به تنهایی بخش امنیتی مایکروسافت بیش از 9.6 میلیارد تهدید بدافزاری و بیش از 35 میلیارد ایمیل فیشینگ و مخرب را مسدود کرد. این کمپانی همچنین به صورت فعالانه بیش از 35 خانواده باج افزاری و 250 عامل تهدید منحصر به فرد را در سراسر جهان ردیابی کرد. با این حال فناوری به تنهایی نمیتواند جلو افزایش روز افزون جرائم سایبری را بگیرد.
به همین خاطر واسو جکال به عنوان مدیر بخش امنیت، انطباق، هویت و مدیریت مایکروسافت اعلام کرد که این کمپانی قابلیتهای خدماتی فعلی خود را تحت دسته بندی خدماتی جدیدی به نام Microsoft Security Experts ارائه میکند. این سرویس جدید فناوری آموزش دیده توسط متخصصان را با سرویسهای انسان محور ترکیب میکند.
مایکروسافت بر اساس دادههای اکوسیستم شرکای خود، سه سرویس مدیریت شده جدید طراحی کرده است که به سازمانها اجازه میدهد تا تیم متخصصان خود را متناسب با نیازهایشان و بدون چالشهای مرتبط با استخدام و آموزش کارکنان جدید دسته بندی و مدیریت کنند.
اولین سرویس Microsoft Defender Experts for Hunting نام دارد که برای سازمان هایی طراحی شده است که در حال حاضر از یک مرکز عملیات امنیتی قوی برخوردار هستند اما میخواهند مایکروسافت آنها را در شناسایی تهدیدات احتمالی مرتبط با دادههای Microsoft Defender از جمله نقاط پایانی، آفیس 365، برنامههای کاربردی ابری و هویت یاری کند.
دومین سرویس که Microsoft Defender Experts for XDR نام گرفته است برای سازمان هایی طراحی شده است که باید ظرفیت مرکز عملیات امنیتی خود را با یک سرویس تشخیص و پاسخ مدیریت شده (XDR) که فراتر از نقاط پایانی است و میتواند شناسایی و پاسخ به تهدیدها را در همه بخشهای Microsoft 365 Defender گسترش دهد.
در انتهای این فهرست سرویس Microsoft Security Services for Enterprise قرار گرفته است که یک سرویس جامع و تحت هدایت متخصصان است که میتواند تهدیدهای پیشگیرانه را شکار کرده و در عین حال به آنهاها پاسخ مناسب بدهد. با استفاده از این سرویس، کارشناسان امنیتی اختصاصی این شرکت، ورود، تعاملات روزانه، مدرنسازی و واکنش به حوادث را برای سازمانها مدیریت میکنند تا به صرفهجویی در زمان و منابع آنها کمک کنند.
ادامه مطلب » | |
اردیبهشت ۲۷ |
چگونه از حملات باجافزاری در امان باشیم؟
ارسال شده توسط روشن ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۱۰:۴۷ قبل از ظهر
|
Ransomware _باج افزار یکی از رایج ترین تهدیدات سایبری است که هم شرکت ها و هم کاربران خصوصی را مورد حمله قرار می دهد. با رمزگذاری فایلهای شما کار میکند و درصورتی آنها را در دسترس قرار میدهد که کلید آن را داشته باشید.
تنها راه برای دریافت کلید و کنترل مجدد بر فایل های خود این است که مبلغ مشخصی که اغلب ارزهای دیجیتال است را به مهاجمان بپردازید. با این حال، تضمین نمیکند که چیزی را که میخواهید به دست آورید .
پیشگیری تنها راه محافظت در برابر باج افزار است. با اجرای بهترین شیوههای امنیت سایبری و استفاده از اینترنت با احتیاط بیشتر، میتوانید محیط امنتری ایجاد کنید که بتواند حتی پنهانترین انواع باجافزار را شناسایی کند.
اگر در رابطه با اقدامات امنیت سایبری خود تردید دارید، به جای درستی آمده اید. در این پست، کارآمدترین استراتژیها را در برابر باجافزارها مرور میکنیم و ماهیت بدترین حمله سایبری را توضیح میدهیم.
باج افزار چیست؟
زمانی که باج افزار در سیستم شما اجرا میشود، فایل های شما را رمزگذاری کرده و آنها را غیرقابل دسترس می کند. این روش از پیشرفتهترین شکلهای رمزگذاری سرتاسری استفاده میکند که شکستن آن تقریباً غیرممکن است، به همین دلیل است که افراد و شرکتهای تحت تأثیر اغلب با مشکلاتی در تلاش برای بازیابی دادههای ضروری خود مواجه میشوند.
تنها راه برای بازگرداندن اطلاعات منوط بر پرداخت باج تعیین شده توسط هکرها است. همانطور که قبلاً اشاره کردیم ، هیچ چیزی را تضمین نمی کند. در اغلب موارد، مهاجمان پس از دریافت پول قربانی فرار می کنند. با این حال، برخی اطلاعات لازم برای دسترسی به فایل هایتان را برای شما ارسال می کنند.
انتشار باج افزار آسان است و به همین دلیل است که بسیار رایج است. میتواند از طریق برنامهای که از منبع نامعتبر دانلود کردهاید، یک پیوست ایمیل یا فایلی که شخص عمداً روی رایانه شما نصب کرده است، وارد سیستم شما شود. برای جلوگیری از هرگونه دسترسی غیرمجاز که میتواند منجر به باجافزار شود، محافظت و بهروزرسانی رمزهای عبور ضروری است. و شما می توانید این کار را با ابزارهای مدیرت رمز عبور انجام دهید، ابزاری مقرون به صرفه، با استفاده آسان و دارای ویژگی های غنی است که امنیت شما را افزایش می دهد و محافظت از رمز عبور شما را تقویت می کند. علاوه بر این، به شما کمک می کند تا رمزهای عبور قوی و غیرممکنی را ایجاد کنید که از داده های مهم شما با بالاترین سطح کارایی محافظت می کند.
بنابراین، پیشگیری تنها روشی است که واقعاً در اینجا کار می کند. در ادامه 5 راه برای مسدودکردن باج افزار و ارتقای قدرت سیستم آورده شده است.
1- یک نرم افزار آنتی ویروس مناسب نصب کنید
نرم افزار آنتی ویروس یک لایه حفاظتی اضافی برای شرکت ها و کاربران خصوصی که از اینترنت برای فعالیت روزانه خود استفاده می کنند، فراهم می کند. پس از پیکربندی، یک برنامه آنتی ویروس از سیستم شما در برابر پیشرفته ترین انواع بدافزار، از جمله باج افزار محافظت می کند. هنگامی که یک تهدید بالقوه را شناسایی کرد، به کاربر هشدار می دهد و به آنها این فرصت را می دهد که آن را مسدود کرده و از نگرانیهای بیشتر که منجر به از دست رفتن دائمی داده ها می شود جلوگیری کند. علاوه بر این، میتوانید طیف گستردهای از راهحلهای مقرونبهصرفه برای خانه یا کسبوکار برای تقویت سیستم خود و جلوگیری از حملات جامعی که میتواند بر ایمنی شما تأثیر بگذارد، انتخاب کنید.
اگرچه حملات باج افزار اغلب کمپانی ها و شرکت ها را هدف قرار می دهند، کاربران عادی نیز می توانند قربانی شوند. منتظر وقوع حادثه نباشید، اما قبل از اینکه خیلی دیر شود برای ذخیره داده های خود، راه حل های امنیتی پیشگیرانه را اعمال کنید.
2- روی لینک های مشکوک کلیک نکنید
باج افزار اغلب از طریق وب سایت های مخفی منتشر می شود که ممکن است در نگاه اول قانونی به نظر برسند. این وبسایتها معمولاً حاوی مطالب غیرقانونی هستند که کاربران بدون درنظر گرفتن عواقب آن، روی رایانههای خود دانلود میکنند. پس از اجرای برنامه ای که از سایت مشکوک دانلود کرده اید، باج افزار فعال می شود و حال می توانید با فایل های ارزشمند خود خداحافظی کنید.
این اغلب زمانی اتفاق می افتد که دستگاه فاقد حفاظت مناسب باشد. آنتی ویروس ها یا فایروال ها می توانند لینک های مشکوک را شناسایی کرده و به موقع به شما اطلاع دهند و از ایجاد یک اشتباه بزرگ جلوگیری کند.
3- پشتیبان گیری را به طور منظم انجام دهید
پشتیبانگیری و بازیابی اطلاعات فرآیندی حیاتی است که اکثر کاربران آن را بدیهی میدانند. حال، اگر با باج افزار مورد حمله قرار گرفته اید، می تواند جان شما را نجات دهد و به شما کمک کند فایل های از دست رفته را بازیابی کنید. بسیاری از ارائهدهندگان روش کارآمد پشتیبانگیری و بازیابی اطلاعات را ارائه میکنند، و شما این فرصت را دارید که برنامه ای را انتخاب کنید که نیازها و بودجه شما را برآورده میکند (بعضی از آنها حتی رایگان هستند).
علاوه بر پشتیبانگیری ابری، میتوانید فضای ذخیرهسازی فیزیکی مانند درایو فلش USB، سیدی یا هارد اکسترنال را انتخاب کنید. مهم نیست که کجا فایل های پشتیبان خود را ذخیره کنید، می توانید آرامش خاطر داشته باشید و بدانید که میتوانید فایلهای خود را در هر زمانی بازیابی کنید.
4- سیستم خود را به روز نگه دارید
در حالی که همه ما از بهروزرسانیها بیزاریم و آنها را به تعویق میاندازیم، اینها برای امنیت سایبری اهمیت حیاتی دارند. نسخههای منسوخ شده سیستمعاملها یا برنامهها ، مستعد آسیبپذیریهایی هستند که هکرها برای انتشار نرمافزارهای مخرب خود از آنها سوءاستفاده میکنند. به همین دلیل، هنگامی که اعلان به روز رسانی بعدی سیستم را مشاهده کردید، روی «به تعویق انداختن» کلیک نکنید – این می تواند شما را از باج افزار و سایر تهدیدات خطرناک نجات دهد.
توصیه میکنیم بهروزرسانیهای خودکار را در دستگاه خود فعال کنید تا مطمئن شوید سیستم شما همیشه بهروز است. به این ترتیب، می توانید مطمئن باشید که کمتر قربانی باج افزار یا سایر تهدیدات خطرناک می شوید.
5- به کارکنان خود در مورد امنیت سایبری آموزش دهید
اگر صاحب کسب و کار هستید، مهم نیست که شرکت شما چقدر بزرگ باشد، هدف مجرمان سایبری قرار می گیرید. در واقع، مشاغل کوچک و متوسط معمولا مورد حمله قرار می گیرند زیرا اعتقاد بر این است که اقدامات امنیت سایبری آنها ضعیف و ناکافی است. متأسفانه، در بیشتر موارد، کارمندان کسانی هستند که (ناآگاهانه) اجازه میدهند که تهدید درون سیستم رخ دهد. و این به این دلیل است که آنها فاقد دانش اولیه امنیت سایبری هستند.
بسیار ضروری است که به کارکنان خود آموزش های کافی در زمینه امنیت سایبری ارائه دهید که به آنها امکان می دهد نرم افزارهای مخرب را شناسایی کنند و پس از تلاش برای حمله به سیستم ها، واکنش مناسب نشان دهند. به صاحبان مشاغل توصیه می شود که به طور منظم آموزش امنیت سایبری را برای کارمندان خود انجام دهند و خطرات حملات سایبری جامع را که می تواند به قیمت هنگفت و اعتبار شرکت آنها تمام شود، کاهش دهند.
نتیجه
امنیت سایبری خود را بدیهی نگیرید. حتی اگر فکر می کنید که سیستم شما تمام اقدامات لازم را در صورت حمله سایبری در اختیار دارد، مهم است که از وب عاقلانه استفاده کنید – فایل ها را از منابع قابل اعتماد دانلود کنید، پیوست های ایمیل را از فرستنده های مخفی باز نکنید و اجازه ندهید که هرکسی از کامپیوترتان استفاده کند. همه این فعالیتها میتوانند در را به روی بسیاری از تهدیدات ناشناخته و بسیار خطرناک باز کنند که نمیتوانید عواقب آنها را خنثی کنید.
اگرچه برخی از برنامه ها می توانند فایل های شما را با موفقیت رمزگشایی کنند، اما اکثر آنها فقط برای انواع باج افزار شناخته شده کار می کنند. با افزایش جرایم سایبری، اشکال جدیدتر و بیشتری از بدافزار به وجود میآیند و متخصصان امنیت سایبری زمان کافی برای ایجاد کلیدی برای شکستن رمز ندارند.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا
ادامه مطلب » | |
اردیبهشت ۲۶ |
مجازات خالی کردن حسابهای شخصی چگونه است؟
ارسال شده توسط روشن ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۰۱:۱۲ بعد از ظهر
|
سرقتهای اینترنتی یا برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران، گونهای تقریبا نوظهور از سرقتها هستند که در سالهای اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفتهاند و پلیس فتا به روشهای مختلف تلاش کرده تا شهروندان را از خطر این نوع سرقتها که عمدتا با ارسال پیامک از شماره شخصی و ترغیب به کلیککردن بر روی لینکی اتفاق میوفتد آگاه کند.
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) بارها در سلسله پیامکهای اطلاعرسانی به شهروندان از آنها خواسته بر روی لینکهای جعلی که از شمارههای شخصی و با نام نهادهایی همچون قوه قضائیه، مرکز مبارزه با جرایم سازمانیافته، وزارت اطلاعات و سایر ادارات دولتی یا با نام دانلود اپلیکیشن ارسال میشوند کلیک نکنند زیرا این لینکها عمدتا به قصد کلاهبرداری و خالی کردن حسابهای شخصی شهروندان میباشند. نمونهای از این پیامکهای ارسال شده به این شرح است:
«هشدار: مجرمین با ارسال پیامک به نام ثنا قوه قضائیه، مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته، وزارت اطلاعات و سایر ادارات دولتی به همراه لینک از شماره های شخصی، به دنبال کلاهبرداری و خالی نمودن حساب شما هستند. لطفا کلیک نفرمایید».
«هشدار: پیامک حاوی لینک دانلود اپلیکیشن از شماره های شخصی، جعلی و به قصد سرقت از حساب شماست، به هیچ وجه کلیک نکنید».
«هشدار: کاربر گرامی؛ کلیک بر روی هرگونه لینک دریافتی از شمارههای شخصی برابر با اعطای دسترسی کامل به مجرم و خالی شدن حساب شماست».
مجازات خالی کردن حسابهای شخصی
ماده ۱۳ قانون «جرایم رایانهای» در این خصوص میگوید: ـ هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
وجود «یا» بین مجازات حبس و جریمه نقدی به این معناست که قاضی میتواند بین هر یک از این مجازاتها یکی را انتخاب کند. البته با توجه به نوع و شدت جرم، قاضی میتواند هر دوی این مجازاتها را اعمال کند.
ماده ۶۷ قانون «تجارت الکترونیکی» نیز همچنین میگوید: هرکس در بستر مبادلات الکترونیکی، با سوء استفاده و یا استفاده غیر مجاز از «دادهپیام» ها، برنامهها و سیستمهای رایانهای و وسائل ارتباط از راه دور و ارتکاب افعالی نظیر ورود، محو، توقف «دادهپیام»، مداخله در عملکرد برنامه یا سیستم رایانهای و غیره دیگران را بفریبد و یا سبب گمراهی سیستمهای پردازش خودکار و نظائر آن شود و از این طریق برای خود یا دیگری وجوه، اموال یا امتیازات مالی تحصیل کند و اموال دیگران را ببرد مجرم محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبان اموال به حبس از یک تا سه سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال ماخوذه محکوم میشود.
تبصره- شروع به این جرم نیز جرم محسوب و مجازات آن حداقل مجازات مقرّر در این ماده میباشد.
البته نوع دیگری از سرقت از حسابهای بانکی نیز وجود دارد که این سرقتها با دسترسی به کارت بانکی و مشخصات آن مثل رمز اول یا دوم اتفاق میوفتد که این از نوع سرقتهای اینترنتی نیست بلکه سرقت تعزیری است که در این خصوص ماده ۶۵۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) میگوید: هرکس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیفزنی - جیببری و امثال آن شود به حبس از یک تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد. (منبع: ایسنا)
ادامه مطلب » | |